Košarka

Rizični pomoćni treneri Lakersa i Pelicansa neće u Orlando

Matej Kačan • subota, 04.07.2020.
Rizični pomoćni treneri Lakersa i Pelicansa neće u Orlando

Nastavak NBA lige u Orlandu će biti slabiji i za neke članove stručnih stožera ekipa koji su stariji ili spadaju pod rizične skupine. Tako u Disney World neće ići pomoćni treneri Pelicansa i LA Lakersa...

Svakim danom sve više imena otpada s liste onih koji će biti prisutni u Orlandu na nastavku NBA lige. Krnji će biti i stručni stožeri ekipa koji su puni starijih trenera od kojih neki imaju medicinske probleme i spadaju pod rizičnu skupinu.

Tako je potvrđeno da u Orlando u sklopu ekspedicije LA Lakersa neće ići pomoćni trener Lionel Hollins. 66-godišnji Hollins ima više kroničnih zdravstvenih tegoba i zato je rizična skupina, ali će i na daljinu sudjelovati u radu stručnog stožera Franka Vogela.

Svaka ekipa sastavlja popis od 36 osoba koje putuju u Orlando i te liste moraju ligi biti predane do kraja tjedna. Vogel nije spomenuo Hollinsovo ime, ali je kazao da je sastavljanje lista bilo poprilično loše iskustvo i da u mjehuru neće biti nekih osoba koje bi tamo trebale biti i koje im trebaju.

Veliki udarac u svom stručnom stožeru doživio je i trener NO Pelicansa Alvin Gentry. jedan od najvećih napadačkih umova u današnjoj NBA ostao je bez svoje desne ruke i obrambenog gurua Jeffa Bzdelika koji službeno nosi titulu suradničkog glavnog trenera.

67-godišnji Bzdelik je odlučio da ne ide u Orlando iako je liga kazala kako neće starijim trenerima braniti dolazak. No postoji niz drugih faktora i na svakome je da odluči. Status samog Gentryja ostaje nejasan jer i on sa 65 godina spada u stariju, rizičnu skupinu, ali je prema navodima američkih medija odlučan u namjeri da vodi momčad u Orlandu.

Velika imena koja bi također mogla spadati u skupinu rizičnih su i NBA gurui i velikani Mike D'Antoni iz Rocketsa i Gregg Popovich iz Spursa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!