Nogomet

Tudor nastavlja rat s medijima: 'Bojim se da Brbić neće biti dovoljno brz da te ovdje dovede'

Branimir Korać • nedjelja, 05.07.2020.
Tudor nastavlja rat s medijima: 'Bojim se da Brbić neće biti dovoljno brz da te ovdje dovede'
Foto: Pixsell

Hajduk danas na Poljudu igra vrlo važnu utakmicu protiv Osijeka, a u uvertiri u ovaj susret, Igor Tudor nastavio je okršaj s medijima, točnije novinarom Slobodne Dalmacije koji se usudio kritizirati igru...

Hajduk nema izbora i danas u Splitu jednostavno mora svladati Osijeka ako želi doći do drugog mjesta i plasmana u kvalifikacije Lige prvaka. Neće mu biti lako, a Igor Tudor ne želi olakšavati posao Ivici Kuleševiću otkrivanjem sastava.

"Nikada nije dobro dati prednost protivničkom treneru. Po meni je to ionako manje bitno, važnije su neke druge stvari, energija, stil, način ulaska i završetka utakmice. Ja sam uvjeren da ćemo biti dobri. Osijek je u dobrom momentu, iskusna i zrela ekipa dobro pokrivena na svim pozicijama, Idemo s našim adutima po pobjedu, to nam je cilj, želimo ga preskočiti i doći do pozitivnog vjetra za kraj sezone."

Oporavio se Jairo koji će startati.

"Jairo je dobar, odradio je pet treninga. Treba vidjeti koliko će igrati, a počet će sigurno."

Tudor je uvjeren kako će mladi igrači reagirati puno bolje nego u Velikoj Gorici.

"Pritisak je od prvog kola. Uvijek to gledam na isti način, svaku utakmicu kao priliku i izazov, a ne kao težinu. Od prvog dana radim na tome, mislim da je broj pobjeda povezan s tim. U odnosu na zadnju utakmicu bit ćemo zreliji i iskusniji i oni mladi koji budu igrali osjećat će se drugačije nego u Gorici. Očekujem dobru podršku i da pobijedimo Osijeka."

Osijek vrlo cijeni, ali napominje kako se Hajduka kritizira, a Osijeka hvali i bez obzira na to hajduk može biti ispred njega.

"Stvarno mislim da je Osijek selekcioniran na baš dobar način. Svi ga hvale, trener radi dobar posao, a mi ako ga pobijedimo, preskočit ćemo ga. Mi smo u velikim problema, a oni super, ali ako ih pobijedimo, onda smo ispred njih. Ne sumnjam u podršku od prve minute.""

Posebne pohvale zaradio je Mario Vušković.

"Mario je stvarno odličan, po meni je ključ njegovog uspjeha osim kvalitete i njegov mentalitet. On na utakmici igra kao na treningu i to mu je veliki plus. Uvjeren sam da će imati veliku karijeru."

Za kraj je pitanje postavio i Antonio Juričić, novinar Slobodne Dalmacije koji je naljutio Tudora kritičkim pisanjem. Tudor mu je održao ironični monolog.

"Čestitao bih i tebi i obznanio veselu vijest. Čujem da ideš u trenere i postaješ pomoćni trener juniora Solina. Nije mala stvar za tebe. Uvjeren sam da će Solin u vrlo kratkom vremenu napraviti miks Cityja i Liverpoola i Burnleyjeve igre na kontre. Veseli me da će nogometni sladokusci napokon doći na svoje, da ćete u Solinu napraviti veliki napredak. Bit ću tamo na prvoj utakmici i gledat ću samo pozitivne stvari. Uvjeren sam da ćeš napraviti sjajne stvari. Bojim se da Brbić ili oni koji budu vodili Hajduk neće biti dovoljno brz da te dovedu ovdje i da će te uzeti netko. Uvijek mislim da je najvažnije od svega nogometno znanje. Bez obzira jesi li liječnik ili novinar. Kada netko ima znanje to će se vidjeti. Ja na tvoje pitanje mogu odgovoriti samo kako bi ti odgovorio, a to je da za trenera Hajduka nije dovoljno samo voljeti ovaj klub i biti galamdžija. Treba imati i znanja, a trener ga u ovom trenutku nema."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!