Nogomet

Hat-trick Vukušića u spektaklu Olimpije i Triglava

Matej Kačan • nedjelja, 05.07.2020.
Hat-trick Vukušića u spektaklu Olimpije i Triglava
Foto: Bruno Karadža

Čak deset pogodaka u susretu 31. kola Prve slovenske lige između Triglava i Olimpije su gledatelji imali prilike gledati. Na kraju je Olimpija slavila sa 7:3 uz hat-trick Ante Vukušića...

Očito je dolazak Dina Skendera na klubu Olimpije u potpunosti pokrenuo tu momčad. Igrači iz Ljubljane su došli i do trećeg slavlja u nizu, a ovo je bilo posebno spektakularno, u golijadi od deset pogodaka na susretu uz sedam zabijenih protiv fenjeraša Triglava.

7:3 je rezultat koji se ne viđa često u nogometu, ali je Olimpija očito sigurnije zaplovila prema tituli s golijadom nakon slavlja u derbiju protiv Maribora. Već u 23. minuti je Olimpija vodila 2:0 golovima Ante Vukušića i Cekicija, ali je do 32. već 2:2. No prije poluvremena je Vukušić donio vodstvo Olimpiji golom iz penala.

Izjednačio je Triglav u 55., a Vukušić u 60. kompletira svoj hat-trick za 4:3, a nakon toga slijedi uragan Olimpije i raspad Triglava. Od 74. do 79. je Olimpija zabila tri gola, od čega su dva djelo Savića i sigurno su gledatelji imali prilike vidjeti spektakl.

Vukušić je s nova tri gola nastavio sjajnu sezonu u kojoj je zabio 22 gola u 30 susreta Prve lige i najavio je dobru formu do kraja prvenstva nakon prekida suše u susretu protiv Maribora. Maribor i Celje zaostaju četiri boda za prvoplasiranom ekipom.

Slovenija, Prva liga, 31. kolo:
Triglav - Olimpija Ljubljana 3:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!