Nogomet

Prosinečki šokantno u završnici prosuo ključne bodove za ostanak

Matej Kačan • četvrtak, 09.07.2020.
Prosinečki šokantno u završnici prosuo ključne bodove za ostanak
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U 31. kolu turske Super Lige, Kayserispor Roberta Prosinečkog je na gostovanju u nadoknadi protiv Rizespora prosuo 2:1 te s porazom 3:2 ima vrlo tešku situaciju u borbi za ostanak...

Prekinuta je sjajna forma Kayserispora Roberta Prosinečkog. Nogometaši Kayserispora su na gostovanju kod Rizespora u završnici prosuli četvrtu pobjedu u nizu te priliku za skok u sredinu ljestvice s 34 boda, četiri više od Konyaspora koji bi ostao na 16. mjestu koje donosi ispadanje.

Ovako je Kayserispor ostao u zoni ispadanja s 31 bodom, a Rizespor je taj na 15. mjestu koje trenutno nosi spas. Mislio je Prosinečki da ima pobjedu nakon što je napravio preokret, ali ga je zadesio još jedan s druge strane. Poveo je Rizespor u 11. minuti kad je režu zatresao iskosa s desne strane.

Çaykur Rizespor - Kayserispor Rezultati uživo

No do poluvremena je Prosinečki izjednačio, a gol je postigao Angelo iz sjajnog slobodnog udarca. Krenuo je Kayserispor po pobjedu, ali mu je u 75. posao otežan kad je drugi žuti karton dobio Campanharo.

No činilo se kako će ipak Kayserispor do pobjede kad je u 86. Kravets realizirao penal nakon sumnjivog igranja rukom obrambenog igrača, ali je Prosinečkog domaćin šokirao u nadoknadi s dva gola koja su mu iz ruku izbila gotovo osiguran ostanak.

Prvo je u drugoj minuti nadoknade Koc loše pogodio loptu na volej, ali je ona nekako odskakutala u gol, a samo minutu kasnije je gostujuća momčad šokirana kad je Fernandes glavom u gol pospremio Boldrinov ubačaj iz slobodnjaka.

Do kraja su ostala još tri kola, a Konyaspor svojom eventualnom pobjedom u utakmici manje može preskočiti obje ekipe i baciti Kayserispor na predzadnje mjesto. Nada ostaje u tome da su se u tri boda ispred Prosinečkog natiskale čak četiri ekipe i pozitivan rezultat lako donosi skok u sredinu.

No raspored je do kraja jako težak. Kayserispor ima domaći susret s devetim Gaziantepom, a onda mu slijede posljednja dva kola protiv prve dvije ekipe prvenstva, Basaksehirom i Trabzonsporom. Tako bi se ovaj poraz mogao pokazati i ključnim u borbi za ostanak. Mario Šitum

Çaykur Rizespor - Kayserispor Rezultati uživo

Turska, Super Lig, 31. kolo:
Rizespor - Kayserispor 3:2

FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!