Nogomet

Maestralni Vukušić vuče Olimpiju prema naslovu, težak poraz za Jakirovića

Matej Kačan • četvrtak, 09.07.2020.
Maestralni Vukušić vuče Olimpiju prema naslovu, težak poraz za Jakirovića
Foto: Bruno Karadža

Olimpija iz Ljubljane sve je biže slovenskom naslovu. Igrači Dina Skendera su uz četiri gola Ante Vukušića svladali Rudar te su pobjegli Mariboru...

Borba za naslov u slovenskom nogometu polako dobiva svoj rasplet. Vjerojatni prvak bit će momčad Olimpije koju je Dino Skender izvukao iz krize te je zaredala s pobjedama, a ruku je dao i Tabor koji je uvjerljivo deklasirao Maribor.

Sergej Jakirović je na gostovanju u Sežani krenuo dobro te je poveo u sedmoj minuti pogotkom Peričića. No tad slijedi raspad sistema i Tabor do poluvremena zabija čak tri gola preko Grobryja, Stevanovića i Salkića. Nije Maribor mogao do preokreta u drugom dijelu jer je Sever brzo prekinuo goste u 56. minuti za konačnih 4:1.

Taj je poraz u potpunosti iskoristila Olimpija koja je uništila posljednjeplasirani Rudar, a heroj u novoj golijadi je opet bio Ante Vukušić. Fantastični "sinjski dijamant" je u 5:0 pobjedi zabio četiri pogotka te u zadnja tri susreta ima osam golova.

Vukušić je sve otvorio u prvoj minuti, a na 2:0 je povisio Luka Menalo u 17. minuti. Do odmora će Vukušić zabiti još dva gola za visokih 4:0, a još je jedan dodao odmah na startu drugog dijela za ogromnih 5:0.

S nova četiri gola je Vukušić došao do impresivnih 26 ove sezone u ligi, a Olimpija je prva na tablici s četiri boda više od Celja, dok je Maribor treći s tri boda iza Celja koje je svladalo Domžale prije dva dana. Do kraja prvenstva su ostala još četiri kola.

Slovenija, Prva liga, 32. kolo:
Tabor - Maribor 4:1
Olimpija - Rudar 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!