Nogomet

Poraženi i Skender i Jakirović, Celje se približilo na bod do Olimpije

Matej Kačan • nedjelja, 12.07.2020.
Poraženi i Skender i Jakirović, Celje se približilo na bod do Olimpije
Foto: Pixsell

Borba za naslov prvaka Slovenije sve je dramatičnija. Nogometaši Celja su gostujućom pobjedom kod Maribora ubili dvije muhe jednim udarcem jer su se približili Olimpiji na bod, a Mariboru su pobjegli na šest bodova prednosti...

Ime prvaka Slovenije rješavat će se u posljednja tri kola u koja ne možemo ući dramatičnije. I dalje su u igri tri momčadi, ali nakon nedjelje najmanje šansi ima Maribor koji je izgubio onaj početni zanos i sjajnu formu koju je pokazivao dolaskom Sergeja Jakirovića na klupu.

Maribor je kod kuće dočekao Celje u susretu koji je morao dobiti da bi se izjednačio na drugoj poziciji, ali je izgubio od direktnog konkurenta i sad ima šest bodova zaostatka za drugim Celjem, a sedam za Olimpijom.

Maribor je svoje nade prosuo u pet minuta prvog poluvremena kad je primio dva gola, u 34. i 39. minuti. Celje je u vodstvo doveo autogol domaćeg napadača Bajdea, a na 2:0 je povisio sjajni hrvatski napadač Dino Vizinger koji igra u velikoj formi.

Za Jakirovićevu ekipu je tek u 87. uspio smanjiti Peričić, ali do boda domaćin nije došao. Celje je tako iskoristilo i ono što će se kasnije ispostaviti kiksom Olimpije. Igrači iz Ljubljane su kod kuće dočekali četvrtoplasirani Aluminij, ali su izgubili.

Susret je završen mnogo kasnije zbog prekida u prvom poluvremenu kad je u Ljubljani na stadionu nestalo struje, ali je problem riješen i susret nastavljen. Pogodak vrijedan pobjede Aluminija i kompliciranja stanja na tablici je postigao Klepac u 26. minuti.

Dino Skender tako ima tri kola za obraniti bod prednosti na vrhu, a sljedeći ispit je protiv pete momčadi prvenstva, Mure. Celje će dočekati predzadnji Triglav koji je poražen od Tabora iz Sežane za koji je prvi gol zabio Hrvat Babić.

Slovenija, Prva liga, 33. kolo:
Triglav - Tabor Sežana 1:2
Maribor - Celje 1:2
Olimpija - Aluminij 0:1

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!