Ostali sportovi

Opatija i Siget u Puli potvrdili vodstvo u seniorskom PH u odbojci na pijesku

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.07.2020.
Opatija i Siget u Puli potvrdili vodstvo u seniorskom PH u odbojci na pijesku

Drugo okupljanje 1. hrvatske lige u odbojci na pijesku održalo se ovog vikenda na pulskoj plaži Valkane. Tijekom dva dana osam ekipa seniorki i osam ekipa seniora odigralo je ukupno 56 mečeva nakon kojih su vodstvo na tablicama potvrdili KOP Siget u ženskoj te KOP Opatija u muškoj konkurenciji.

Ekipa KOP Opatija pobijedila je u ukupno devet mečeva dok je u jednom odigrala izjednačeno te s 19 bodova i dalje predvodi tablicu. Nakon Opatije poredak se nastavlja s KOP Žnjan, KOP Siget, KOP Retfala (Osijek), KOP Zagreb, KOP Čakovec i HAOK Žal Banjole (Pula) i KOP Čazma.

"Nakon drugog okupljanja u Puli vodeći smo na ljestvici, i obrana prošlogodišnje titule za KOP Opatiju sad je sve izglednija. Atmosfera u Puli je bila odlična, organizacija također, vrijeme nas je vrhunski poslužilo, i nemam zamjerke na apsolutno ništa. Nadam se uspjehu i na zadnjem okupljanju koje bi se, ako se situacija s koronom ne pogorša, trebalo održati za dva tjedna u Splitu, nakon čega slijede vrhunski turniri u Varaždinu i Ičićima čime bi se okrunila ova sezona odbojke na pijesku u Hrvatskoj", izjavio je Filip Silić iz KOP Opatije.

KOP Siget s osam pobjeda i dva remija te ukupno 18 bodova u prvenstvu zauzima prvo mjesto u konkurenciji seniorki. Iza njih su na tablici KOP Žnjan, ŽKOP Jarun, HAOK Žal Banjole, KOP Retfala KOP Čakovec, KOP Opatija i AOK Osijek.

Organizator prvenstva je Hrvatski odbojkaški savez. Pobjednici prvenstva znat će se nakon završnice, koja se igra u Podstrani (Split) 25. i 26. srpnja. Uz klupsko prvenstvo održat će se još i Klupsko prvenstvo za mlađe dobne kategorije (Zagreb 17.-19. srpnja, Split 21.-23. kolovoza, Pula 28.-30. kolovoza) te Klupski kup Hrvatske, koji će se od 14. do 16. kolovoza igrati u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!