Vodeni sportovi

Sjajni Luka Bukić predvodio Mladost do finala završnog turnira Regionalne lige

Branimir Korać • utorak, 14.07.2020.
Sjajni Luka Bukić predvodio Mladost do finala završnog turnira Regionalne lige
Foto: Pixsell

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti prvi su finalisti završnog turnira Regionalne lige. Mladost je u polufinalu u zanimljivom dvoboju svladala Jadran iz Herceg Novog s 14:12...

Nije bilo lako, ali prolazak u finale je tu i Mladost ide u borbu za trofej. Jadran iz Herceg Novog očekivano je pružio jak otpor, Mladost se morala pošteno pomučiti, ali na kraju je ipak slavila na krilima Luke Bukića koji je postigao čak sedam golova u pobjedi 14:12.

Trener Bajić upozorio je uoči susreta kako je Jadran vrlo dobra momčad s devetoricom crnogorskih reprezentativaca i bio je u pravu, nije dopustio Mladosti da se brzo razmaše.

Jadran je odlično krenuo i realizirao svoja prva dva napada za 2:0 i Mladost se dugo nije uspjela vratiti u egal.

Imali su Crnogorci u nekoliko navrata i tri gola prednosti, vodili su 6:3, 7:4 i 10:7, ali nakon tog zadnjeg visokog vodstva krenuli su i Žapci.

Do kraja treće dionice povezali su tri gola preko Ćuka, Harkova i Miloša te prvi put u susretu došli do poravnanja, a golom Radua na početku zadnje dionice prvi put su i poveli.

Jadran je uspio još jednom poravnati na 11:11, ali do kraja susreta Mladost s tri gola Bukića radi seriju 3:1 i odlazi do pobjede.

Bukić je zabio sedam golova, tri je dodao Miloš Ćuk, a po jednom su strijelci bili Cosmin Radu, Lovre Miloš, Konstantin Harkov i Josip Vrlić.

Kod Jadrana pet golova postigao je Kanstantin Averka, četiri Vladan Spajić, a tri Vlado Popadić.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!