Vodeni sportovi

Jug protiv Mladosti za titulu regionalnog prvaka, Dubrovčani pregazili Splićane

Branimir Korać • utorak, 14.07.2020.
Jug protiv Mladosti za titulu regionalnog prvaka, Dubrovčani pregazili Splićane
Foto: Pixsell

Poznati su finalisti Regionalne lige za sezonu 2019/2020, u borbi za titulu prvaka naći će se Jug i Mladost. Mladost je ranije tijekom poslijepodneva bila bolja od Jadrana iz Herceg Novog, a Jug je nakon toga bio uvjerljiv protiv splitskog Jadrana...

Puno neizvjesnije bilo je prvo polufinale između zagrebačke Mladosti i Jadrana iz Herceg Novog. Očekivano, Jug je ipak kao veći favorit ušao u drugo polufinale gdje je za protivnika imao Jadran iz Splita.

Dubrovčani su kao domaćini potvrdili status favorita, slavili su s visokih 19:11 i nisu imali nikakvih problema. Domaćin je furiozno krenuo u susret, od početka je bio koncentriran i raspoložen te Splićani nisu imali nikakav odgovor.

Do sredine prve dionice Jadran se održavao "iznad vode", gubio je 3:2 i imao je dva napada za poravnanje, ali Toni Popadić je zaustavio pokušaje Marina Delića i Anđela Šetke.

Jug nakon toga golovima Lozine, Benića i Obradovića odlazi na 6:2 i već tada je bilo jasno u kojem smjeru ide dvoboj jer Jadran ipak nema tu širinu i kvalitetu da bi se vratio u utakmicu.

Domaćin je nastavio podizati prednost, a najvišu je imao u zadnjoj dionici kada je golom Marina Tomasovića za 18:8. Do kraja je Jadran uspio smanjiti zaostatak na konačnih 19:11.

Pet golova kod Juga postigao je Hrvoje Benić dok su po tri pogotka dodali Loren Fatović i Marin Tomasović. Dvostruki strijelci bili su Luka Lončar, Xavi Garcia i Paulo Obradović, po jedan gol dodali su Filip Kržić i Luka Lozina.

Kod Jadrana po tri gola zabili su Zvonimir Butić i Antonio Dužević, dva je dodao Rino Burić, a po jedan Marin Vrdoljak, Marin Delić i Anđelo Šetka.

Finalni dvoboj na rasporedu je u srijedu od 20 sati.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!