Košarka

NBA igrači 'drukaju' jedni druge zbog nenošenja maski i kršenja distance

Matej Kačan • četvrtak, 16.07.2020.
NBA igrači 'drukaju' jedni druge zbog nenošenja maski i kršenja distance

NBA liga je u izolaciji u Orlandu otvorila liniju preko koje NBA igrači i treneri mogu upozoravati nadležne ako netko od njihovih kolega krši protokol propisan za boravak u mjehuriću...

Izgleda da NBA igrači i treneri baš i ne poštuju nepisane zakone ulice i kvartova o zakonu šutnje i zabrani "drukanja", barem kad je riječ o zdravlju svih skupa u izolaciji. Naime, liga je otvorila liniju na kojoj se anonimno mogu prijaviti kršenja protokola.

Prema američkim novinarima, liniju najviše koriste igrači koji prijavljuju svoje kolege zbog nenošenja maski i nepoštivanja distance od dva metra. Najpoznatiji je primjer centra LA Lakersa Dwighta Howarda koji je javno rekao da ga je netko "tužakao" nadležnima zbog maske.

Dosad su dva igrača dobila kaznu zbog kršenja protokola, a to su Richaun Holmes i Bruno Caboclo, no nijedan nije "pao" zbog linije. Liga je liniju otvorila zato što je veći problem ako netko unutar izolacije ima koronavirus pa se proširi, nego ako je netko pozitivan prije putovanja u Orlando.

Liniju za "drukanje" će koristiti i trener LA Clippersa Doc Rivers, koji je u šali kazao kako ima plan kojim bi osigurao svojoj ekipi naslov. On kaže da će prijaviti LeBrona Jamesa i Gregga Popovicha.

"Bit ćemo jedina preostala ekipa kad završim posao s ovom linijom", našalio se Rivers.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!