Nogomet

Stipić: 'Zaslužena pobjeda s mnogo izrađenih prilika'

Matej Kačan • subota, 18.07.2020.
Stipić: 'Zaslužena pobjeda s mnogo izrađenih prilika'
Foto: Pixsell

Trener Slaven Belupa Tomislav Stipić je bio vrlo zadovoljan igrom i pobjedom svoje ekipe u posljednjoj domaćoj utakmici sezone protiv Intera. Čestitao je i svom Ivanu Krstanoviću na stotom golu...

Pobjedom protiv posljednjeg Intera preokretom se Slaven uspješno oprostio od domaćih utakmica za ovu sezonu jer slijedi tek gostovanje u Gorici. Koprivničani su svojim sugrađanima pružili lijepu utakmicu s mnogo napada, a to je i bila ideja Tomislava Stipića.

"Ukratko, potpuno zaslužena pobjeda. Imali smo mnogo izrađenih prilika, mnogo probijanja u 16 metara, dobro punimo prostor. Bili smo dobri i obrambeno, nismo im dali da se otvore nakon osvojene lopte. Osim onog autogola jako dobra i hrabra igra ekipe. Zadovoljan sam i čestitam momcima", kazao je trener.

U ovaj je susret Slaven ušao s mnogo ofenzivnijim sastavom pa je, primjerice, bek Bruno Goda igrao stopera te je često išao prema naprijed pa je Slaven izgledao jako opasno i ritmično.

"Za to smo se odlučili jer smo znali da ćemo igrati protiv protivnika koji stoji u bloku, a ja želim da moji igrači driblaju, da Lulić s lijeve strane ide u sredinu, dribla i stvara višak. Želio sam da vezni stvaraju višak. Glavčić je kao desetka igrao stopera i napadao prostor i donosio odluke. Tako smo napravili dosta lijepih prilika i preokrenuli."

Stipić posljednjih nekoliko kola dosta kombinira i mijenja pozicije igračima, ali tvrdi da to nije u sklopu priprema za sljedeću sezonu. Jednostavno, on na taj način želi poboljšati igrače.

"Nije to priprema za novu sezonu, već pokušavam potaknuti proces u glavi igrača koji donosi odluke i povećati vjerojatnost točnih odluka. Igrači se trebaju nalaziti u uvijek sličnijim, a nikad istim prostorima i ovo je da ih opteretim mentalno da u novoj sezoni budu hrabriji, više osjete igru."

Utakmica ima i povijesni značaj jer je svoj stoti pogodak u HNL-u za 3:1 iz penala zabio iskusni napadač Slavena Ivan Krstanović.

"Ja u čestitam od srca, mislim da se sad olakšao jer je to bila torba koju je nosio na ramenima. Ne znam hoće li promijeniti dres jer ima više golova nego na dresu. Vjerojatno će sad otići u Hercegovinu jer imamo tri dana slobodno da malo proslavi, a kad se vrati, nadam se da će nas malo počastiti."

Slijedi posljednje kolo u kojem će Slaven gostovati kod svog susjeda na tablici, šestoplasirane Gorice. Stipić zna da susret nema rezultatski značaj, ali svejedno želi pobjedu.

"Tko zna nas, zna da ćemo u Goricu ići igrati kao i danas. Mislim da će biti u petak, možda je pomaknu i ranije jer nikom ne znači ništa, osim toga što će oboje ići na pobjedu. Veselim se utakmici i u svakoj ići na pobjedu, ispucati onaj dinamit koji imamo u nogama i onda dočekati šest dana slobodno", završio je trener.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!