Nogomet

Danijel Pranjić s hrvatskim stožerom preuzima ciparskog drugoligaša

Mihaela Bradovski, hns-cff.hr • nedjelja, 19.07.2020.
Danijel Pranjić s hrvatskim stožerom preuzima ciparskog drugoligaša
Foto: Kristijan Komarica

Bivši Vatreni Danijel Pranjić imenovan je za šefa stručnog stožera ciparskog drugoligaša Omonije Psevde.

Nakon domaćih i inozemnih igračkih poglavlja koja su između ostalih uključivala nastupe za Osijek, Dinamo, Bayern, Sporting i Panathinaikos, Danijel Pranjić od 2017. godine boravi na Cipru, gdje je igrao Anorthosis i Ayia Napu, a na tom će otoku započeti i svoju trenersku karijeru.

Naime, preuzima drugoligaša Omoniju iz Psevdasa, gdje prvo obnašati dužnost trenera-igrača. Pritom će mu prvi suradnici biti Hrvati, Marin Oršulić i Filip Majić.

Osim toga, u igračkom će kadru na raspolaganju imati čak šestoricu hrvatskih nogometaša: boje Omonije branit će Darijan Žarkov, Martin Musulin, Stjepan Šalić, Luka Pačar, Mihovil Šutalo i Marijan Šuto.

Pranjić se prilikom imenovanja zahvalio klupskom predsjedniku Costasu Georgiouu te navijačima koji su pružili srdačnu dobrodošlicu. "Sretan sam i ponosan što započinjem novo poglavlje svoje karijere, a još mi je veće zadovoljstvo što imam priliku dovesti dobre, talentirane igrače iz svoje zemlje, kao i svoje pomoćnike", poručio je.

Za Hrvatsku je Pranjić zaigrao 58 puta, a svoj je jedini pogodak postigao u kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2016 protiv Norveške u Zagrebu (5:1). Igrao je na Europskim prvenstvima 2008. i 2012. godine te na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!