Nogomet

Halilhodžić: 'Ne očekujem poziv iz Dinama, ali svašta se može dogoditi'

Matej Kačan • utorak, 21.07.2020.
Halilhodžić: 'Ne očekujem poziv iz Dinama, ali svašta se može dogoditi'
Foto: Pixsell

Bivši trener Dinama i sadašnji izbornik Maroka Vahid Halilhodžić još je jednom ponovio da ima važeći ugovor s Marokom, ali nije isključio mogućnost nekog obrata i povratka u Dinamo...

Malo je vjerojatno, ali su uvijek sve opcije otvorene. Tako se otprilike može sumirati svaki odgovor Vahida Halilhodžića na pitanja o povratku u Dinamo. Iskusni je trener pod ugovorom s marokanskim Savezom, ali ne isključuje da se svašta može dogoditi.

"Svakom gode takve riječi. Ma iskreno, mene je uvijek 'ulica' voljela, i kad sam bio igrač i sada dok sam trener, baš nikada nisam imao problema s navijačima i, kako kažem ja, ulicom. Uglavnom sam znao imati neke probleme s ljudima koji vode klubove. Moja situacija je jasna, imam još ugovor s Marokom koji nije tako lako raskinuti, ali sve je moguće. Tko zna što će se sve još događati", kazao je Halilhodžić za 24 sata.

Iako njegov povratak nije vjerojatan, to ne znači da Vaha ne prati Dinamo. On je u toku sa svime što se događalo jer, kako sam kaže, vjerno prati sve svoje bivše ekipe koje je trenirao.

"Uvijek pratim sve svoje bivše klubove, još od Veleža, pa do drugih momčadi koje sam trenirao. A tako, redovito pratim i Dinamo. Dosta sam ih gledao u Ligi prvaka, sada u drugom dijelu sezone je to ipak malo palo u drugi plan. Ali, dobro poznajem momčad, Dinamo ima izrazito visoku kvalitetu u svojim redovima, reprezentativce brojnih zemalja. Mene je baš oduševljavao Dani Olmo, ali ima tu još dosta igrača koji imaju strašan potencijal."

Ako bi hipotetski preuzeo Dinamo, u svlačionici bi ga dočekalo samo jedno poznato ime. Arijan Ademi je jedini u ekipi bio i u Vahinom mandatu.

"Ademi se probijao u prvu momčad kad sam ja bio trener Dinama. Ali, bilo je tu još dosta mladića, ja sam prvi dao priliku Mateu Kovačiću, već sa 16 godina igrao je seniorski nogomet. Dok sam bio trener Dinama, ja sam cijele dane bio na stadionu, pratio sam i utakmice mlađih kategorija, pa na jednoj zapazio tog malenog veznjaka. Odmah sam se raspitao o kome je riječ, a već tjedan dana kasnije debitirao je u 1. HNL. I baš sam ponosan na tog dečka, napravio je pravu karijeru."

Iako su njegov odlazak pratile priče o sukobu s obitelji Mamić i nedostatku slobode u radu, Halilhodžić se pomirio s vodstvom kluba i to ne bi predstavljalo problem po povratku.

"U Zagrebu sam proveo prelijepih 10 mjeseci, a jedino za čime ozbiljno žalim je što u Europi nismo napravili veći rezultat. Bili smo blizu, ali dočekala nas je ta ključna utakmica po ledu, tu se nismo najbolje snašli. I mislim kako tada nisam imao dvije prave napadačke opcije, današnja momčad Dinama to ima. Ostao sam u dobrim odnosima sa svima u klubu, od čistačica, pa do svih drugih ljudi koji su bili uz klub, sa svima sam ostao u korektnom odnosu", kazao je Halilhodžić i za kraj dodao da ne očekuje poziv iz Dinama:

"Iskreno, ne očekujem. Ali, vidjet ćemo, puno se toga može dogoditi sljedećih dana", završio je Vaha.

FOTO: Željko Hladika/24 sata/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!