Košarka

Vratila se NBA liga, Nuggetsi i Clippersi pobjedama započeli pripremne utakmice

Matej Kačan • četvrtak, 23.07.2020.
Vratila se NBA liga, Nuggetsi i Clippersi pobjedama započeli pripremne utakmice

Nakon četiri mjeseca pauze se u Orlandu vratila NBA liga. Prva dva susreta nove predsezone su odigrali LA Clippersi i Orlando Magic te Denver Nuggetsi i Washington Wizardsi...

Ljubitelji elitne košarke se mogu obradovati jer se napokon vratila NBA. Po prvi put nakon ožujka i pozitivnog testa Rudyja Goberta su na teren istrčale NBA ekipe, a u Disney Worldu u Orlandu su prvi susret započeli Magic i Clippersi.

Igrači su bili vidno nenaviknuti na igru pa je početak bio malo spor i uz mnogo promašenih lopti, ali se nakon slabijeg početka bolje zagrijavaju Clippersi koji u drugoj dionici rade 16 razlike i preuzimaju vodstvo koje drže do kraja i 99:90.

Lou Williams je ubacio 22 poena, dok je Paul George dodao 18. Ivica Zubac nije nastupio, kao ni Trez Harrell, a za Clipperse je debitirao iskusni Joakim Noah na poziciji centra.

Drugi susret večeri su odigrali Denver Nuggetsi i Washington Wizardsi. Wizardsi su jedna od najdesetkovanijih ekipa jer imaju samo teoretske šanse za doigravanje pa je nekolicina igrača odustala. Tako u Orlandu nema ni Bradleyja Beala, a s druge strane se s petorkama zaigrao Mike Malone.

Malone je odlučio iskoristiti ovaj period za eksperimente pa je na teren poslao petorku s tri centra pa je Nikola Jokić igrao na poziciji organizatora igre, a Bol Bol je počeo na krilu. Oduševio je sin legendarnog Manutea Bola sa 16 poena, deset skokova i čak šest blokada.

Denver je slavio 89:82, a najviše je zabio Troy Daniels koji je ubacio 22. Jokić je zabio 16 uz sedam skokova i asista, ali i osam izgubljenih lopti. Kod Wizardsa je 18 zabio Rui Hachimura.

NBA, predsezona:
LA Clippers - Orlando 99:90
Denver - Washington 89:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!