Nogomet

Zoran Mamić: 'BBB za mene nisu navijači, oni su aktivisti'

Matej Kačan • četvrtak, 23.07.2020.
Zoran Mamić: 'BBB za mene nisu navijači, oni su aktivisti'
Foto: Pixsell

Gostujući na HNTV, trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić je prokomentirao mnoga događanja oko kluba pa se osvrnuo na Nenada Bjelicu, Matjaža Keka i Dinamove navijače...

Nakon što je i službeno postao dugoročno rješenje na klupi Dinama, Zoran Mamić je prvo veće gostovanje odradio na HNTV u sklopu emisije "Mali nogometni razgovori". Kao trener i sportski direktor Dinama imao je štošta za reći i odgovoriti na kritike u vezi događanja u Dinamu, a sve je krenulo odlaskom Nenada Bjelice.

"Mi smo usmeno obavijestili Bjelicu, žao mi je što mu to nismo mogli reći u lice, ali nije bio u Hrvatskoj u vrijeme pandemije, što također nije bilo normalno, uz sve razumijevanje da mu je obitelj bila u Austriji. Kad nekome nešto smanjuješ, teško je kazati koji je pravi način za saopćiti odluku. Nije stvar u tajmingu, nego da li netko ima ili nema razumijevanja. U ovom slučaju nije bilo razumijevanja s druge strane", kazao je Mamić gostujući na HNTV, prenosi 24 sata.

Nakon Bjelice je stigao Igor Jovićević koji je jako brzo potrošen, a novo dugoročno rješenje je trebao biti Matjaž Kek s kojim su pregovori na kraju propali.

"Kad je Matjaž Kek kontaktiran izrazio zadovoljstvo i sreću da preuzme Dinamo. Nakon tog prvog razgovora bio je kod mene doma, razgovarali smo. Ali bio je aktualni izbornik Slovenije i smatrao da neće biti problem razići se sa Savezom, ali je isto tako kazao da se ne želi svađati i zatvoriti vrata svog Saveza na nekorektan način. Nakon utakmice s Hajdukom otišao sam u Sukošan gdje ljetuje, razgovarali smo o gotovom poslu. Nažalost, sve je izašlo u medijima, došlo je raznih pritisaka, tako da ga na koncu nismo uspjeli dovesti", kazao je trener/sportski direktor.

Informacija o Keku je izašla baš nakon prosvjeda BBB protiv povratka Mamića na klupu, a on nije ostao dužan ni na sastanku s navijačima, a ni u emisiji:

"Kad su BBB u pitanju, ne želim se s time previše opterećivati. BBB mene ne trebaju voljeti, ali trebaju pokazati ljubav prema klubu i momčadi. Kad čujete repertoar njihovih pjesama, onda oni uglavnom pjevaju o sebi, oni ne reagiraju kad Dinamo postigne pogodak, oni ne tuguju kad Dinamo primi pogodak. To sam im rekao na sastanku, na to su se jako uvrijedili. Siguran sam da većina te grupe ne poznaje igrače. Rekli su mi da će ukoliko ja ostanem trener, urinirati po momčadi i po klubu. Kad počnu navijati za momčad ja ću ih zvati navijačima, ovako su za mene samo aktivisti. Jednom se bore protiv Tuđmana, Canjuge, Šoića, Mamića. Uvijek nađu nekoga. Navijaj za momčad, dečki su to zaslužili."

Sad kad je postao dugoročno rješenje na poziciji trenera, Mamić ima potpuno odriješene ruke i ovlasti raditi s ekipom što hoće jer je i sportski direktor. No, momčad neće mijenjati previše.

" Postoji baza s kojom smo sretni i zadovoljni i koju ćemo zadržati. Prodaje kapitalnih igrača neće biti prije nego što završe europske kvalifikacije, a u njih ubrajamo i Brunu Petkovića, a još nemamo niti ponuda za njega. Naravno da sva četiri naša napadača ne mogu imati minutažu. Vidjet ćemo u kojem smjeru ćemo ići. Dosta igrača će ići na posudbu", zaključio je Mamić.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!