Košarka

Giannis i Bucksi se vratili maksimalno ozbiljni, Hezonja najbolji u porazu Blazersa

Matej Kačan • petak, 24.07.2020.
Giannis i Bucksi se vratili maksimalno ozbiljni, Hezonja najbolji u porazu Blazersa

Nove četiri ekipe koje su se vratile košarci drugog dana NBA predsezone su Milwaukee Bucksi, San Antonio Spursi, Indiana Pacersi i Portland Trail Blazersi, a dočekali smo i priliku vidjeti dva Hrvata u akciji...

Bez nekih pretjeranih problema su u svom povratku Milwaukee Bucksi pokazali koliko su kvalitetni, i najvažnije, ozbiljni u svojim namjerama da i u krnjoj NBA sezoni osvoje naslov. Već od prve minute su Bucksi bili maksimalno angažirani i nakon prve četvrtine "za zagrijavanje" su izdominirali Spurse.

Nakon što je sinoć s postavama eksperimentirao Mike Malone, sa stručnim stožerom se večeras zaigrao Gregg Popovich. Spursi nemaju prevelike šanse uhvatiti doigravanje, nije stigao ni LaMarcus Aldridge te se Pop okrenuo miksanju za novu sezonu.

Tako je odlučeno da svaku utakmicu kao glavni trener preuzme drugi član stožera, a prva je priliku dobila Becky Hammon. Spursi su brzo pali u drugoj i trećoj dionici i sve se zaustavilo na 21 razlike za Buckse i konačnih 113:92.

Maksimalno ozbiljan je bio Giannis Antetokounmpo s 22 poena i četiri asistencije, a 17 poena je dodao Brook Lopez uz 16 Khrisa Middletona. Kod Spursa je 14 zabio Lonnie Walker IV, a mrvice je dobio i Luka Šamanić koji jeza četiri i pol minute na terenu tek promašio jedan šut.

Bolje sreće je bio još jedan Hrvat ove večeri. Mario Hezonja je u porazu predvodio svoj Portland s 15 poena i četiri skoka, a tome je dodao i dva dodavanja za 21 i pol minutu na terenu. Posebna je vijest da se na terene napokon vratio Jusuf Nurkić koji je odmah dobio točno 20 minuta.

Što se same utakmice tiče, Indiana Pacersi su nakon spore prve četvrtine okrenuli susret te su na kraju slavili 91:88, a vijest je da je ipak nastupio Victor Oladipo iako je bio u sekundarnoj roli. Istaknula su se braća Justin i Aaron Holiday sa 16, odnosno 13 poena.

Nurkić je u povratku bio jako dobar, ubacio je 14 poena uz osam skokova za 20 minuta. Glavne zvijezde Blazersa su ostale po strani pa je McCollum zabio 11, Anthony osam, a Damien Lillard četiri poena uz sedam dodavanja.

NBA, predsezona:
Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs 113:92
Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 91:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!