Ostali sportovi

Predsjednik Zlatko Mateša primio prvog glavnog tajnika HOO-a Slavka Podgorelca

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 24.07.2020.
Predsjednik Zlatko Mateša primio prvog glavnog tajnika HOO-a Slavka Podgorelca
Foto: Pixsell

Upravo na dan kada se obilježavalo 365 dana do otvaranja OI u Tokiju, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša ugostio je u prostorijama nacionalne olimpijske udruge prvog glavnog tajnika HOO-a Slavka Podgorelca, koji je tu dužnost obnašao od 16. rujna 1991. do 31. listopada 2000. godine.

Bivši državni prvak u hrvanju, danas vitalni 85-ogodišnji umirovljenik, iskusio je prije 30 godina borbu za međunarodno priznanje HOO-a i primitak naših sportaša u globalnu olimpijsku obitelj. U srdačnom razgovoru s čelnikom HOO-a Podgorelec je evocirao uspomene na "dane ponosa i slave", u kojima su hrvatski sportaši prvi put pod vlastitom trobojnicom nastupili na najvećoj multisportskoj priredbi - najprije na Zimskim olimpijskim igrama u Albertvilleu potom, te iste 1992. godine, i na ljetnom izdanju Olimpijskih igara - u Barceloni.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša informirao je bivšeg (prvog) glavnog tajnika o aktualnostima povezanim s odgođenim Igrama u Tokiju, kao i sa stanjem u hrvatskom i europskom sportu, nakon što im je gotovo sve natjecateljske aktivnosti blokirala koronavirusna pandemija. Sportski dužnosnik, koji je svojedobno izašao kao pobjednik iz borbe za hrvatski olimpizam, izrazio je optimizam da će međunarodni olimpizam uspjeti prevladati sva iskušenja vremena u kojem živimo.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!