Nogomet

Kulešević: 'Ne vjerujem u povijesne utakmice, trebamo izaći hladne glave'

Matej Kačan • subota, 25.07.2020.
Kulešević: 'Ne vjerujem u povijesne utakmice, trebamo izaći hladne glave'
Foto: Pixsell

Trener Osijeka Ivica Kulešević maksimalno je miran i fokusiran prije jedne od najvažnijih utakmica u povijesti kluba koja može donijeti drugo mjesto u ligi i Ligu prvaka...

Pred Osijekom je velika utakmica. Iako se na polusezoni s petog mjesta činilo kako je druga pozicija i Liga prvaka nedostižna, Ivica Kulešević i igrači su nadoknadili sve i sad treba dovršiti posao. U Gradski vrt stiže Lokomotiva i samo je pobjeda zadovoljavajuć ishod za Osječane.

"Potajno smo se nadali da ćemo vrijednim radom i trudom doći do ovdje gdje smo sad. Čestitam svima koji su bili uključeni, zaista sam ponosan na dečke i na čitav klub. Napravili smo velike stvari, dobra je sezona iza nas i sad u zadnjih 90 minuta trebamo staviti šlag na tortu i jagodu na vrh šlaga", kazao je trener, a onda se dotaknuo i vruće teme ovih dana i sukoba kluba i HNS-a zbog odluke o praznim tribinama:

"Svi smo razočarani odlukom o navijačima. Dosta je već ove sezone bilo odluka koje su se prelomile preko naših, pa i mojih leđa, ali smo sve to izdržali, a izdržat ćemo i ovo. Moj je dojam da nam je ovom odlukom oduzeta privilegija domaćinstva i bilo bi jako lijepo podijeliti radost ili tugu s našim navijačima. No što je, tu je, pripremamo se maksimalno i sigurno znam da ćemo dati sve od sebe kako bi dobili utakmicu i priveli sezonu kraju."

Pritisak na leđima momčadi je ogroman jer Osijek kod kuće drži sve u svojim rukama, ali Kuleševića toga nije strah. Bez takve atmosfere i pritiska rezultata ni profesionalni sport ne bi bio ono što jest.

"Bez pritiska se ne može baviti profesionalnim sportom. Uvijek je u nogometu prisutna ta napetost i neizvjesnost i zbog toga se mi i bavimo ovim poslom. Na muci se poznaju junaci i vjerujem da ćemo skupiti znanja i volje da riješimo utakmicu. Ne bježimo od toga da smo bolja momčad, međutim Lokomotivu maksimalno poštujemo i neće biti lako ni nama ni njima."

Cijeli grad diše za pobjedu Osijeka i povijesni ulazak u Ligu prvaka, ali Kulešević opet neće moći računati na sve igrače. No posebna je atmosfera u zraku pa i oni ozlijeđeni žele igrati i pomoći u povijesnom podvigu.

"Najviše što kao momčad možemo dobiti je ta želja ozlijeđenih igrača da se vrate na teren. Pero Bočkaj čitav tjedan ne može stati na nogu, a izrazio je želju da igra ako ga trebam. To je jedno zajedništvo svlačionice koje smo dobili i ponosan sam na to kao trener. Drago mi je zbog grada i kluba, ali nisam pobornik povijesnih utakmica. Ne mislim da je ovo povijesna, a niti najveća utakmica u povijesti Osijeka. Mi smo čitavu sezonu radili da nam je sljedeća utakmica najvažnija. Sigurno da je ulog velik, ali moramo izaći na teren mirne glave i vrućeg srca jer sa stavom povijesne utakmice nema puno sreće", poručio je trener.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!