Košarka

Zion Williamson se vratio u NBA kampus, Domantas Sabonis ga napustio

Matej Kačan • subota, 25.07.2020.
Zion Williamson se vratio u NBA kampus, Domantas Sabonis ga napustio

Nastavljaju se promjene u sastavima NBA ekipa koje su počele s predsezonskim utakmicama i pripremaju se za nastavak sezone u Disney Worldu u Orlandu. Nakon izbivanja zbog obiteljskih razloga, Pelicansima se vratio Zion Williamson...

Dvije ekipe koje se pripremaju za nastavak NBA sezone u Orlandu su doživjele promjene u svojim sastavima nakon početka predsezonskih utakmica. Sigurno je da bolje vijesti mogu prijaviti New Orleans Pelicansi čija se mlada zvijezda Zion Williamson vratila u kamp.

Zion je Orlando napustio prije devet dana zbog hitne medicinske situacije u obitelji, a u izbivanju se redovito testirao na koronavirus te su mu svi nalazi bili negativni pa će mu period samoizolacije biti skraćen. Prema protokolu, samoizolacija bi trebala trajati najmanje četiri dana, ali vjerojatno nema razloga da se produži.

To znači da bi Williamson trebao biti spreman za nastavak NBA sezone protiv Utah Jazza u četvrtak., a možda čak i za posljednju pripremnu utakmicu protiv Bucksa u utorak. Ono što je sigurno jest da ga večeras protiv Nuggetsa neće biti u sastavu, ali je ovo sjajna vijest za ambicije Pelicansa prema doigravanju.

Mnogo lošije vijesti su dočekale navijače Indiana Pacersa. Baš kad se suprotno najavama na terenu ipak pojavio Victor Oladipo, Pacersi su izgubili šansu da kompletni napadnu Istok jer je kamp napustio litavski centar Domantas Sabonis.

24-godišnji Litavac ima problema s ozljedom stopala koja je ozbiljnije prirode i morao je napustiti Orlando kako bi dobio tretman nakon što je pokušao igrati protiv Portlanda usprkos bolovima i ozljedi.

Sabonis je ove sezone bio jedan od najboljih igrača Pacersa u odsustvu Oladipa s 18.4 poena, 12.4 skokova i pet dodavanja po utakmici. Postoji šansa da Pacersi ostanu bez svoja dva ključna igrača jer ni Oladipo još nije službeno potvrdio da će nastupati u utakmicama jednom kad sezona zaista krene.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!