Košarka

Ben Simmons pogodio tricu u sjajnom poluvremenu Sixersa, slavlja Thundera i Raptorsa

Matej Kačan • subota, 25.07.2020.
Ben Simmons pogodio tricu u sjajnom poluvremenu Sixersa, slavlja Thundera i Raptorsa

U NBA predsezonu je krenulo još šest ekipa, a u prvom poluvremenu susreta protiv Memphis Grizzliesa su Philadelphia 76ersi pokazali da bi mogli biti prikriveni favorit doigravanja...

Vjerojatno najinteresantnija utakmica novog trostrukog NBA programa u predsezoni u Orlandu bila je ona između Philadelphia 76ersa i Memphis Grizzliesa. Sixersi koji cijelu sezonu traže pravu kombinaciju u protiv najugodnijeg iznenađenja lige u prvom poluvremenu pokazali nešto novo.

U petorci je krenuo Shake Milton, dok je Ben Simmons prebačen na poziciju visokog krila odakle je vrtio napade i to je u prvom dijelu izgledalo sjajno pa su Sixersi brzo pobjegli i na čak 26 razlike na poluvremenu.

Pomoglo je i to što Simmons polako u repertoar dodaje i tricu pa je u ovom susretu šutirao dvije i pogodio jednu. No u drugom poluvremenu se počelo miješati, a Brett Brown je posebno dozirao Joela Embiida koji je dobio 13 minuta na parketu.

To je iskoristio Jonas Valančiunas za sjajnih 20 poena i 11 skokova te je bio prvo ime Memphisa u povratku u drugom poluvremenu i smanjenju razlike na konačnih minus sedam i 90:83 za Sixerse.

Litavac je bio prvi strijelac susreta, dok je Sixerse vodio Tobias Harris s 15 poena i 10 skokova. Simmons je zabio devet poena, ali je imao i sedam skokova i devet dodavanja, dok je Embiid zabio 10 poena u skraćenoj minutaži.

U drugom susretu je Oklahoma City svladala Boston Celticse koji su dota rotirali i nitko nije dobio preko 20 minuta. U zapisniku Celticsa je bio Kemba Walker koji trenira s ekipom, ali nije igrao. Nije se proslavio ni Jayson Tatum s tek tri poena i šutom 1/6 pa je prvo ime Celticsa bio Enes Kanter s 11 poena i 10 skokova.

No to je bio problem jer je Kantera u reketu nadigrao bivši suigrač Steven Adams sa 17 poena i sedam skokova, a isto toliko poena je s vanjskih pozicija ubacio Gilgeous-Alexander. Zato u 98:84 pobjedi nije bilo veće potrebe za Chrisom Paulom koji je imao tek dva poena uz pet dodavanja.

S ultra-niskim eksperimentom nastavljaju Houston Rocketsi, ali su to objeručke prihvatili Toronto Raptorsi koji su jednostavno loptama hranili Sergea Ibaku u svojoj 94:83 pobjedi. Reketom je operirao i Pascal Siakam s 13 poena pa uz Ibakinih 18 nije bilo potrebe za nastupom Marca Gasola. 15 je ubacio Terence Davis, dok je Kyle Lowry zabio 11.

Rocketsi se od svog stila igre nisu odmakli ni milimetra ni u ovim pripremama pa je opet sve palo u ruke Jamesa Hardena koji je isporučio 24 poena i 10 dodavanja, ali uz 6/15 iz igre, a Daniel House je dodao 18 poena.

U subotu navečer nas čeka poseban program za europske gledatelje jer do ponoći počinju četiri utakmice, a sve kreće u 18 sati s Lakersima i Magicom. Luka Šamanić sa Spursima igra u 22:30 protiv Brooklyn Netsa.

NBA, predsezona:
Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 90:83
Boston Celtics - OKC Thunder 84:98
Toronto Raptors - Houston Rockets 94:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!