Košarka

Šarić dvoznamenkast u pobjedi Sunsa, Dončić, Marjanović i Curry sredili Lakerse

Branimir Korać • petak, 24.07.2020.
Šarić dvoznamenkast u pobjedi Sunsa, Dončić, Marjanović i Curry sredili Lakerse

Nastavlja se odigravanje pripremnih utakmica u Orlandu koji predstavljaju uvertiru u nastavak prekinute NBA sezone...

Hrvatski dvoboj u Orlandu nije se dogodio, Bojan Bogdanović zbog operacije nije s momčadi i bit će spreman tek za početak nove sezone dok je Dario Šarić na drugoj strani nastupio i pomogao Phoenix Sunsima da svladaju Utah Jazz.

I Sunsi su oslabljeni te su bez Arona Baynesa, Kellyja Oubrea i Rickyja Rubija, ali bez obzira na taj hendikep, otišli su do pobjede.

Šarić je odradio 24 minute i za to vrijeme ubacio 12 poena (3/7 za dva, 0/3 za tri, 6/9 slobodna) i uhvatio šest skokova.

Sunsi su imali snažan ulazak u utakmicu i rano stvorili razliku, Jazz se uspio približiti u trećoj dionici na minus dva, ali Phoenix je izdržao, zadržao vodstvo i u zadnjih deset minuta se ponovno odvojio i otišao do pobjede.

U redovima Phoenixa Mikal Bridges ubacio je 14 poena uz pet skokova dok su po 13 poena dodali Deandre Ayton (osam skokova) i Devin Booker. Kod Jazza Donovan Mitchell ubacio je 17 poena, a Jordan Clarkson 14 uz pet skokova.

Los Angeles Lakers kao veliki kandidati za titulu NBA prvaka krenuli su u ove "pripreme" porazom. S druge strane bili su vrlo neugodni Dallas Mavericksi koji su slavili sa 108:104.

Zvijezde obje momčadi na parketu su provele relativno kratko, bilo je to tek rastrčavanje i priprema za ono što slijedi. Još je tjedan dana do nastavka sezone i u tih tjedan dana podizat će se ritam i tenzija igranja.

Ovdje su Mavsi odnijeli pobjedu koja će im još malo podići samopouzdanje i samo potvrditi ono što se priča kako su dark horse i mogu u doigravanju napraviti velikog nereda.

Predvodili su ih Seth Curry s 23 poena i tricom 6/6, Boban Marjanović sa 17 poena i 13 skokova te Luka Dončić s 14 poena, šest asistencija i pet skokova.

Kod Lakersa po 13 poena upisali su JaVale McGee i Quinn Cook, a po 12 LeBron James (pet asistencija) i Anthony Davis.

NBA:
Utah Jazz - Phoenix Suns 88:101
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 104:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!