Košarka

Hezonja samozatajan u novom porazu Blazersa, poraženi i Spahijini Grizzliesi

Matej Kačan • ponedjeljak, 27.07.2020.
Hezonja samozatajan u novom porazu Blazersa, poraženi i Spahijini Grizzliesi
Foto: Getty

U noćnim susretima NBA predsezone Hrvatska je na parketu i uz njega imala dva predstavnika koji se nisu proslavili. Mario Hezonja je zabio tek dva poena u porazu Portlanda, a izgubio je i Neven Spahija na klupi Memphisa...

Usprkos tome što su odigrali dobro prvo poluvrijeme i što se u mnogo boljem izdanju nego u prvom susretu pojavio C.J. McCollum, Portland Trail Blazersi ni u svom drugom susretu NBA predsezone nisu došli do slavlja.

Dobrom trećom dionicom su Toronto Raptorsi minus pet pretvorili u +12 te su do kraja tek Blazersima dozvolili neznatno približavanje na konačnih 110:104. Kod Raptorsa su najbolji igrači bili isti kao i protiv Houstona pa je Serge Ibaka ubacio 19 poena uz šest skokova, a isto toliko lopti uz poen manje je ostvario Pascal Siakam.

McCollum je zabio 21 uz pet asistencija kod Portlanda, a opet je dobar bio povratnik Jusuf Nurkić sa 17 poena i 13 skokova uz pet dodavanja. Mario Hezonja je za 25 minuta na terenu postigao tek dva poena (šut 1/4) uz osam skokova i dodavanje.

Poražen je i Neven Spahija kao pomoćnik na klupi Memphis Grizzliesa. Memphis je odradio dobru treću dionicu te je došao do nekog viška, ali je u posljednjoj osjetio sav gnjev i napadačku moć Houstona za 40:17 u zadnjoj dionici vremena i pobjedu 119:104.

James Harden izgleda kao čovjek na zadatku pa je opet bio sjajan s 31 poenom, osam skokova i devet dodavanja, a 26 je ubacio Ben McLemore. Kod Memphisa najbolji mlađahni Ja Morant sa 17 ubačaja i devet dodavanja.

Zanimljiv je bio i raniji susret koji su u nedjelju kasno navečer mogli pratiti i europski ljubitelji košarke. Imali su što za vidjeti jer su Nijemac Maxi Kleber i Slovenac Luka Dončić bili vrlo raspoloženi kod Dallasa, ali su naletjeli na još raspoloženije Pacerse.

Čak i bez Domantasa Sabonisa su glavne vedete Pacersa preuzele mnogo na sebe pa je 20 ubacio T.J. Warren, a jako su raznovrsni bili Brogdon (17-7-6), Victor Oladipo (16-7-3) i Myles Turner koji je bez Sabonisa zagospodario reketom uz 15 poena, osam skokova i tri dodavanja.

Dončić nije razočarao te je s 20 poena, 11 skokova i devet dodavanja bio na rubu triple-doublea, ali je za to potrošio i 14 lopti. Kleber je ubacio 18 poena uz šest skokova.

NBA, predsezona:
Dallas Mavericks - Indiana Pacers 111:118
Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 110:104
Memphis Grizzlies - Houston Rockets 104:119

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!