Nogomet

Arbitražni sud objavio razloge ukidanja suspenzije za City

Matej Kačan • utorak, 28.07.2020.
Arbitražni sud objavio razloge ukidanja suspenzije za City

Sportski arbitražni sud je objavio razloge zbog kojih je preokrenuo odluku Uefe i ukinuo Manchester Cityju dvogodišnju suspenziju iz Lige prvaka. Odlučeno je da UEFA nije imala dovoljno argumenata...

Sportski arbitražni sud je objavio dokument na čak 93 stranice u kojem objašnjava svoju odluku o preokretanju dvogodišnje suspenzije za Manchester City koju je nakon svoje istrage proglasila UEFA. CAS je prije nekoliko dana suspenziju potpuno ukinuo te je proglasio kaznu od 10 milijuna eura.

Glavni argument i objašnjenje za preokretanje odluke je činjenica da UEFA uopće nije imala dovoljno argumenata i dovoljno jak slučaj za gonjenje Cityja. UEFA je City optužila da su sponzorski ugovori napuhavani preko realnih iznosa te da je tako novac ilegalno ubacivan u klub od strane vlasnika.

Procurilo je preko pet milijuna e-mailova, a City se žalio na činjenicu da je UEFA svoj slučaj sagradila na samo šest spornih i to je na koncu uvaženo te su ti mailovi proglašeni dokazima koji se mogu odbaciti. Također, odlučeno je da UEFA nije uspjela dokazati da su sponzorski ugovori bili napuhani preko realnosti. No kazna od deset milijuna eura je ostala jer je CAS kazao da je UEFA imala svako pravo istraživati City.

Klub nije sudjelovao u istrazi te nije dao originale mailova niti je pružao kooperativnost od strane svjedoka. Otkriveno je i da je devet klubova iz Premier lige predvođeno Arsenalom i Manchester Unitedom u rujnu pisalo zahtjev da kazna za City ostane na snazi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!