Košarka

Hezonja sjajno krenuo pa stao, Blazersi u produžetku do jako važne pobjede protiv Grizzliesa

Branimir Korać • subota, 01.08.2020.
Hezonja sjajno krenuo pa stao, Blazersi u produžetku do jako važne pobjede protiv Grizzliesa

Portland Trail Blazersi upisali su vrlo važnu pobjedu u borbi za doigravanje. Svladali su Memphis Grizzliese u produžetku sa 140:135...

S obzirom da svi imaju za odigrati po osam utakmica, svaka je važna, ali dvoboji međusobnih konkurenata za plasman uvijek su za nijansu važniji. Memphis je osmi na Zapadu, a Portland deveti i najveći broj procjena govori u prilog tome da bi upravo oni mogli igrati u play-inu za doigravanje.

Ovdje je Portldn odnio pobjedu 140:135, ali kako je pobijedio, jednako tako mogao je izgubiti. Ponešto šlampavosti s obje strane u zadnjim trenucima regularnog dijela odvelo je utakmicu u produžetak gdje su Blazersi ipak bili bolji i zasluženo slavili.

Imali su dobar ulazak u utakmicu, u tome je pomogao i Mario Hezonja koji je brzo ubacio svojih osam poena i na poluvremenu su imali prednost 68:60. Jedan od razloga zaostatka Memphisa je i u lošem startu Ja Moranta koji se probudio tek u drugom dijelu.

U drugo poluvrijeme Portland je ušao uspavano, počeo je nizati loše reakcije, gubiti lopte i Memphis je polako preuzimao kontrolu nad susretom. Serija 15:0 Memphisa u trećoj dionici donijela mu je vodstvo 92:81 i Blazersi su mogli biti zadovoljni što su uoči zadnje dionice zaostajali samo minus tri.

Manje od pet minuta prije kraja susreta Memphis je vodio 112:103 i imao čak četiri napada za povećanje prednosti, ali nije ih realizirao.

Portland se polako vratio i tricom Carmela Anthonyja poveo 119:118 minutu i 20 prije kraja. Nova trica Anthonyja 37 sekundi prije kraja odvela je Portland na plus dva, zatim Brandon Clarke izjednačava nakon čega Anthony ne ubacuje tricu, a McCollumu lopta u skoku bježi iz ruke, Morant trži u kontru gdje se u ključnom trenutku okliznuo i susret je otišao u produžetak.

Tamo je Portland odmah stvorio visoku prednost i do kraja susreta iskontrolirao situaciju.

Kod Portlanda CJ McCollum upisao je 33 poena i šest asistencija, Damian Lillard 29 poena (devet dodavanja), a Carmelo Anthony 21 poen uz sedam skokova. Jusuf Nurkić pokazao je koliko je nedostajao s 18 poena, devet skokova, šest blokada i pet asistencija. Mario Hezonja za 23 minute ostao je na osam poena (1/3 za dva, 1/2 za tri, 3/4 slobodna) čemu je dodao četiri skoka, tri osvojene lopte i dva skoka.

Kod poraženih Jaren Jackson ubacio je 33 poena (6/15 trica), Ja Morant 22 poena uz 11 asistencija i pet skokova, a Brandon Clarke 21 poen uz sedam skokova.

NBA:
Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 140:135 (124:124)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!