Nogomet

Tuchel: 'Atalanta je u prednosti nad PSG-om'

Matej Kačan • subota, 01.08.2020.
Tuchel: 'Atalanta je u prednosti nad PSG-om'

Trener PSG-a Thomas Tuchel je priznao da u četvrtfinalu Lige prvaka prednost nad njegovom ekipom ima Atalanta koja je u ritmu utakmica i boljoj natjecateljskoj formi...

Nakon drugog finala francuskih kupova koje je opet pripalo PSG-u, fokus momčadi se prebacuje na završnicu Lige prvaka i četvrtfinalni susret s Atalantom. Trener Parižana Thomas Tuchel smatra da Atalanta ima prednost u tom susretu.

"Istina je da Atalanta ima prednost u svojoj brzini i spremnosti za utakmice. Igrali smo samo dvije utakmica, oba finala. Atalanta ima svoj specifičan stil igre i vrlo je jaka. Imamo 12 dana za pripremu, a dosad ih nisam proučio jer sam se spremao za Lyon i Saint-Etienne", poručio je trener Parižana.

PSG ima problema s ozljedama jer nedostaje Kylian Mbappé, a protiv Lyona je bilo izlazaka iz igre radi udaraca i bolova.

"Marquinhos i Thiago Silva su samo imali grčeve, dok bi Kurzawa mogao imati manju ozljedu. Gana Gueye je važan igrač za nas, ali ne igra sa samopouzdanjem i mislim da će biti spreman za Atalantu. Andera Herreru smo uveli protiv Lyona jer ima iskustvo igranja finala. Bez Kyliana nam nedostaje ta promjena brzine kad napadamo pa moramo naći druga rješenja", kazao je Tuchel, a onda to i pokazao u brojkama:

"Zabili smo tek gol u 210 minuta nogometa, ali je dosta toga sreća. Kad je nešto 99 posto pozitivno, uvijek želite i sto posto. Ljudi se ponašaju kao da je osvojiti četiri trofeja lako, ali uistinu nije", kazao je trener PSG-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!