Tenis

Nastavila se teniska sezona, tenisačica u Palermu pozitivna, Španjolci traže otkazivanje turnira u Madridu

Mihaela Bradovski • subota, 01.08.2020.
Nastavila se teniska sezona, tenisačica u Palermu pozitivna, Španjolci traže otkazivanje turnira u Madridu

Nakon stanke zbog pandemije koronavirusa, nastavila se teniska sezona. Međutim ne može bez problema, uoči početka kvalifikacija u Palermu jedna od tenisačica bila je pozitivna, a u Madridu ministarstvo zdravstva traži otkazivanje turnira...

Današnjim mečevima kvalifikacija, počeo je WTA turnir u Palermu nakon petomjesečne stanke na WTA Touru. Međutim neposredno uoči početka turnira, objavljeno je kako je jedna od tenisačica imala pozitivan test na koronavirus.

Ime tenisačice koja je bila pozitivna, nije službeno objavljeno, ali vjeruje se kako je riječ o bugarskoj tenisačici, 130. igračici svijeta, Viktoriji Tomovoj koja je posljednja otkazala nastup zbog bolesti.

WTA je potvrdio kako će se turnir nesmetano nastaviti, a svi koji su bili u kontaktu sa zaraženom igračicom dodatno su testirani.

Inače u Palermu je trebala nastupiti i Simona Halep, ali ona je morala otkazati nastup zbog dvotjedne karantene koju je Italija propisala za sve one koji su bili u Rumunjskoj u protekla dva tjedna.

Problemi i za organizatore u Madridu. U Španjolskoj raste broj zaraženih, situacija je sve ozbiljnija i u Madridu gdje su organizatori turnira koji bi trebao biti održan od 12. rujna, zatražili savjet od nadležnog ministarstva zdravstva.

Zamjenik ministra zdravstva Antonio Zapatero poručio je organizatorima da otkažu turnir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP TourWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!