Košarka

Clippersi pregazili Pelicanse uz sjajnu tricu i dobar nastup Zupca

Branimir Korać • nedjelja, 02.08.2020.
Clippersi pregazili Pelicanse uz sjajnu tricu i dobar nastup Zupca

Los Angeles Clippersi prošetali su se do pobjede protiv New Orleans Pelicansa. Rijetko tko je očekivalo ovako laganu i visoku pobjedu, ali ona je apsolutno zaslužena, Pelicansi nisu imali nikakvo rješenje za startere Clippersa...

Moglo je biti i puno uvjerljivije i ružnije za Pelicanse, Clippersi su odigrali nevjerojatno prvo poluvrijeme, odnijeli na odmor ogromno vodstvo 77:45 i tek u zadnjoj dionici kada su igrači s klupe vodili glavnu riječ, Clippersi su pali.

Iako je zabio najmanje poena među starterima, Ivica Zubac odradio je dobru utakmicu, pravu momčadsku. Na parketu je proveo 24 minute i za to vrijeme ubacio je šest poena (1/2 za dva, 4/8 slobodna bacanja), uhvatio je devet skokova od čega četiri u napadu, podijelio tri asistencije i ukrao dvije lopte. Prilaze košu je zatvorio, odradio sve što se od njega tražilo i Doc Rivers mogao je biti zadovoljan.

S hrvatskim centrom na parketu, Clippersi su napravili +33, a jedini koji je imao manji od 30 +/- je Paul George, ali i dalje respektabilnih i velikih +27.

Od početka se vidjelo da stvari ne idu onim smjerom kojim su Pelicansi očekivali. George je u početku bio vrlo raspoložen, krenuo je s tri trice, a Clippersi su vrlo brzo poveli s 12:2. Niti nakon time-outa situacija se nije popravljala za Pelicanse, Clippersi su doslovno radili što su željeli, očito iznimno motivirani da pokažu kako ono što su odigrali protiv Lakersa na startu nije bilo njihovo pravo lice.

Na poluvremenu su imali ogromnu prednost i već tada je bilo jasno da će pobjeda pripasti njima. U drugom dijelu odradili su posao i visoko slavili sa 126:103, a najvišu razliku imali su krajem treće dionice kada su vodili 103:61.

"Jednostavno smo uživali. Od početka smo naporno radili i to nam se na kraju isplatilo", komentirao je nakon susreta George.

U redovima Clippersa bolji od ostalih bili su George s 28 poena (8/11 trica, 0/6 dvica) i Kawhi Leonard s 24 poena, šest skokova i pet asistencija.

Kod Pelicansa Nickeil Alexnder-Walker ubacio je 15 poena, a Brandon Ingram 14.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!