Automoto

Hamilton 'na tri kotača' do nove pobjede u Silverstoneu

Matej Kačan • nedjelja, 02.08.2020.
Hamilton 'na tri kotača' do nove pobjede u Silverstoneu

Pobjednik četvrtke utrke F1 sezone je Britanac Lewis Hamilton. On je na svom domaćem terenu u Silverstoneu stigao do svoje sedme pobjede, a crtu cilja je prošao s probušenom gumom nakon drame...

Nakon 48 mirnih krugova od 52 ukupno u Silverstoneu se činilo da ćemo gledati još jednu mirnu i dosadnu utrku s dominacijom Mercedesa. No na kraju se sve skupa pretvorilo u dramu kad je tri kruga prije kraja pukla guma Valtteriju Bottasu.

Vozač Mercedesa je u tom trenutku bio drugi u poretku, a u finišu iz noćne more je pao sve do 12. mjesta. Drugo mjesto je zauzeo Red Bullov Max Verstappen koji je u završnici otišao u boks, a to će ga koštati pobjede jer je nove probleme s gumama imao Mercedes u zadnjem krugu.

Tad je pukla guma i vodećem Lewisu Hamiltonu, ali je Britanac uspio dovesti svoj bolid do cilja polaganom vožnjom uz prednost koju Verstappen ipak nje uspio stići zahvaljujući loše tempiranom odlasku u boks. Treći je bio Ferrarijev Charles Leclerc koji radi čuda u slabom Ferrarijevom bolidu te je stigao do drugog podija sezone.

Četvrti je završio Daniel Ricciardo u Renaultu, a peta je mlada McLarenova senzacija Lando Norris ispred šestog Estebana Ocona. Problema s gumom u posljednja dva kruga imao je i Carlos Sainz.

F1 romantičari ostali su uskraćeni za veliki povratak Nica Hülkenberga koji je trebao zamijeniti Sergia Pereza u Racing Pointu, ali mu je nakon probnih krugova otkazao bolid i nije uspio startati te nismo vidjeli povratničku utrku.

Hamilton je trećom pobjedom sezone uvjerljiv na vrhu poretka za vozače, a dvostruko mu zadovoljstvo pruža Bottasov pad na mjesta bez bodova jer mu je upravo momčadski kolega najviše prijetio. U poretku konstruktora prvi ostaje Mercedes.

Karavana ostaje u Silverstoneu gdje se devetog kolovoza vozi VN 70. obljetnice Formule 1, a onda se odlazi u Španjolsku prije nove dvotjedne pauze i VN Belgije.

Formula 1, VN Velike Britanije:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Max verstappen (Red Bull) +5.856
3. Charles Leclerc (Ferrari) +18.474
4. Daniel Ricciardo (Renault) +19.650
5. Lando Norris (McLaren) +22.277
6. Esteban Ocon (Renault) +26.937
7. Pierre Gasly (Alphatauri) +31.188
8. Alexander Albon (Red Bull) +32.670
9. Lance Stroll (Racing Point) +37.311
10. Sebastian Vettel (Ferrari) +41.857

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!