Košarka

LeVert preuzeo uzde utakmice i srušio nade Wizardsa u doigravanje

Matej Kačan • nedjelja, 02.08.2020.
LeVert preuzeo uzde utakmice i srušio nade Wizardsa u doigravanje

Nakon vrlo gustog susreta s mnogo izmjena vodstva kod obje ekipe, Brooklyn Netsi su svladali Washington Wizardse te su tako praktički osigurali svoje mjesto u doigravanju u direktnom dvoboju s konkurentima...

Nakon međusobnog susreta Brooklyn Netsa i Washington Wizardsa, možemo reći da je slika doigravanja na Istoku zatvorena, bar što se tiče imena ekipa koje ulaze među osam najboljih. Osmo mjesto su praktički osigurali Netsi koji su svladali Wizardse i ugasili nadu devetog Washingtona.

Bio je to vrlo gust susret u kojem smo vidjeli mnogo izmjena vodstva, a nijedna ekipa nije išla preko deset poena prednosti. Najbliže su tome došli Wizardsi nakon dobrog starta sredinom prve dionice, ali i Netsi u onim najvažnijim trenucima, u samoj završnici.

Početni dobar rezultat Washingtona su brzo anulirali Netsi koji nakon prve dionice imaju tri poena viška, a na poluvremenu je rezultat gust i izjednačen na 54:54. Tako je i nakon treće dionice kad Netsi imaju dva poena viška, a egal ostaje sve do druge polovice četvrte četvrtine.

Tada Caris LeVert preuzima uzde utakmice i Netsa u svoje ruke, pomiče se s pozicije dva na organizatora igre i s loptom u rukama inicira seriju uz pomoć Joea Harrisa i Garretta Templea pravi osam poena viška u posljednje dvije minute.

Uz manje probleme i približavanje Wizardsa su Netsi zadržali vodstvo i slavili 118:110. LeVert je ubacio 32 poena uz sedam skokova, od čega 12 poena u posljednjim minutama. Pomogao je i Harris koji je tricama (6/7) držao Netse iznad vode do završnice te je ubacio 27 poena uz sedam skokova.

Velika se bitka vodila pod koševima gdje je Netse vodio Jarrett Allen s 22 poena i 15 skokova, ali je jako dobro suparnika imao na protivničkoj strani u Thomasu Bryantu koji je zabio 30 uz 13 skokova. Istaknuo se kod Wizardsa i Troy Brown Jr. s raznovrsnih 22 poena, 10 skokova i osam asistencija. Netsi sad imaju sedam pobjeda prednosti nad Wizardsima koje može spasiti samo čudo.

NBA, nedjelja:
Brooklyn Nets - Washington Wizards 118:110

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!