Košarka

Celticsi preživjeli Lillardov nalet i svladali Blazerse, Hezonja skroman

Matej Kačan • ponedjeljak, 03.08.2020.
Celticsi preživjeli Lillardov nalet i svladali Blazerse, Hezonja skroman

Košarkaši Boston Celticsa su svladali Portland Trail Blazerse u susretu u kojem su odigrali fantastično prvo poluvrijeme, da bi u drugom prosuli sve i na kraju čupali pobjedu...

Dva potpuno različita poluvremena su odigrali Boston Celticsi kojima se opet dogodila fantastična dionica igre, a onda čudne rotacije i raspad sistema. Vodili su Celticsi i 24 poena razlike u prvom poluvremenu da bi na kraju jedva čupali pobjedu.

U prvom je dijelu sjajno krenuo Kemba Walker, na to se nastavio i Jayson Tatum koji tricama potpuno uništava Blazerse koji nisu imali pravo vodstvo bekovskog dvojca i u jednom trenutku se nalaze na minusu većem od 20 poena, a na poluvremenu na -19.

No sve je u trećoj dionici preokrenuo fantastični Damian Lillard. Krenula je trica, a kad je tako je Lillard nezaustavljiv i širi teren za sebe i svoje suigrače. Najbolje se na tome pogostio Jusuf Nurkić, a Lillard je u obrani preuzeo Tatuma i uštopao ga te brzo izgubljena utakmica ulazi u egal.

Kad je proradio i C.J. McCollum su Blazersi i poveli, ali se na strani Celticsa pojavio Jaylen Brown koji je tricama ipak zadržao mirnoću za Celticse koji su kroz penal završnicu zadržali minimalno vodstvo i pobjedu 128:124.

Tatum je s 34 poena i osam asistencija vodio Celticse, a 30 uz šest skokova je dodao Brown. Njih dvojica su kombinirano tricu gađali fantastičnih 11/16. Na drugoj je strani Lillard zabio 30 uz 16 asistencija, najviše prema Nurkiću koji je također ubacio 30 uz devet skokova i pet dodavanja.

Mario Hezonja je skupio gotovo 12 minuta, većinom u slabijem prvom poluvremenu za Blazerse, dok ga u završnici nije bilo na parketu. Za to je vrijeme skupio dva poena, dva skoka i dvije ukradene lopte uz šut 1/2.

NBA, nedjelja:
Boston Celtics - Portland Trail Blazers 128:124

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!