Košarka

Raptorsi svladali Heat nakon trilera u završnici

Matej Kačan • ponedjeljak, 03.08.2020.
Raptorsi svladali Heat nakon trilera u završnici

U susretu u kojem su Toronto Raptorsi imali i 17 razlike, da bi u posljednjoj četvrtini i minimalno gubili od Miami Heata su Kanađani u završnici ipak iščupali pobjedu za 107:103...

Sjajan susret momčadi iz vrha istočne konferencije smo gledali između Toronto Raptorsa i Miami Heata. Heat je bio uvjetni domaćin, ali je u susretu uglavnom bio u zaostatku, i to najvećem od 17 razlike sredinom treće dionice.

Heat je vodio kratko i malo, ali je do završnice ipak stigao u egal. Najveće vodstvo Miamija je bilo tek tri razlike početkom četvrte četvrtine, a pri kraju su momčad na životu održavali Goran Dragić i Jimmy Butler. No u susretu slabih napada je razlika bila u mirnoći Raptorsa i nekoliko najraspoloženijih pojedinaca.

Susret su prelomila slobodna bacanja Raptorsa koja su pogađali Pascal Siakam i Marc Gasol koji je jedno promašio, ali su tragičari Heata baš Dragić i Butler. Slovenac je prvo promašio bacanje nakon koš-faula koje bi izjednačilo rezultat u zadnjoj minuti, a u posljednja dva napada Heata je ovaj dvojac izgubio dvije lopte i svaku šansu u produžetak ili pobjedu.

Sjajan je kod Raptorsa bio Fred VanVleet koji je zabio 36 poena uz čak sedam trica, a 22 uz šest skokova je dodao Siakam. Kyle Lowry je odigrao "generalski" s 14 poena, osam skokova i pet dodavanja.

Kod Heata je 25 zabio Dragić, dok je 17 dodao Kelly Olynyk uz po 16 Butlera i Bama Adebaya. No izdala je Heat trica (14/45), ali i dvojac Robinson-Nunn koji u petorci nije mogao do zraka pa su kombinirano zabili tek pet poena uz šut 1/12.

NBA, ponedjeljak:
Toronto Raptors - Miami Heat 107:103

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!