Tenis

Petra Martić sjajno startala i pregazila Belgijku u prvom kolu turnira u Palermu

Mihaela Bradovski • utorak, 04.08.2020.
Petra Martić sjajno startala i pregazila Belgijku u prvom kolu turnira u Palermu

Hrvatske tenisačice mogu biti prezadovoljne načinom na koji su ušle u nastavak sezone. Nakon Donne Vekić, vrlo uvjerljiva bila je i Petra Martić...

Petra Martić odlično je krenula u Palermu i pokazala je zašto je u statusu prve nositeljice. Protiv Alison van Uytvanck odigrala je jako dobar meč, posebno u aktualnim uvjetima koji su sve samo ne normalni.

57. igračica svijeta imala je dosta problema, posebno u prvom setu kroz koji je Martić projurila za manje od 25 minuta igre. Dobila ga je sa 6:0 i tako si otvorila vrata prema drugom kolu.

U tom prvom setu Petra je bez većih problema uzela svoja tri servis gema, a na servisu protivnice koristila je prilike čim su se ukazale i od četiri break lopte iskoristila je tri.

Nakon što je uzela taj prvi set sa 6:0, u drugom je setu ipak bilo više problema, Van Uytvanck je počela igrati bolje i igrao se ravnopravniji meč.

Petra je spasila tri break prilike u dva gema, a kod 4:3 stigla je do 0:40, iskoristila treću break loptu i došla do servisa za meč. Tu je bila uvjerljiva, nije izgubila niti poen i izborila je drugo kolo.

U drugom kolu Martić će igrati protiv Ljudmile Samsonove koja je na startu kvalifikacija svladala Terezu Mrdežu.

WTA Palermo, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 1) - Alison van Uytvanck (Belgija) 6:0, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!