Nogomet

Robert Jarni, Filip Ude i Dražen Ladić dokaz su da je Međimurje plodno tlo za sportske velikane

Sponzorirani članak • četvrtak, 06.08.2020.
Robert Jarni, Filip Ude i Dražen Ladić dokaz su da je Međimurje plodno tlo za sportske velikane
Foto: Pixsell

Ususret Piknik-naciji i nagradnom natječaju u kojem možete otkriti čari Međimurja, otkrivamo prirodne ljepote, ali i zanimljivosti koje o njemu niste znali. Da je Međimurje regija sporta, potvrdit će i činjenica da je u Čakovcu 1925. godine registriran prvi stolnoteniski klub u zemlji, čime su postavljeni temelji osnivanja Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Stoga nije ni čudno da je 'vrt ili cvjetnjak Hrvatske' plodno tlo i za ostale sportske velikane. Poznati gimnastičar te dva nogometna velikana našli su se na našem popisu...

Robert Jarni (nogometaš)
Rođen u Čakovcu 1968. godine, Robert Jarni je nogometni trener i bivši nogometaš. Većinom je igrao na lijevom beku, gdje je bio nezamjenjiv te povremeno kao lijevo krilo. Nogometnu karijeru započeo je u rodnom gradu, a nastavio u splitskom Hajduku kada su skauti prepoznali njegov talent.

Slika 3 od 3.
Foto: Pixsell

Nakon samo pet godina igranja za splitski klub, njegov su talent prepoznali svjetski poznati klubovi u Italiji, Španjolskoj – gdje je bio poznat kao brzonogi Jarni, ali i Engleskoj. Igrao je i za Real Madrid, a u četvrtfinalu Lige prvaka na strani Panathinaikosa protiv Barcelone odigrao je svoju posljednju utakmicu.

Sveukupno je odigrao 232 nogometne utakmice i zabio 28 golova. Jarni je bio u sastavu brončane postave u Francuskoj 1998. godine, kada je Hrvatska bila trećeplasirana na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Dražen Ladić (nogometaš)
Bivši hrvatski nogometaš i sadašnji trener, Dražen Ladić jedini je Hrvat koji je dobio oba odličja Hrvatske nogometne reprezentacije – onu iz 1998. kao golman, a 20 godina kasnije kao pomoćni trener Dalićeve reprezentacije. Rođen u Čakovcu 1963. godine, Dražen je svoju karijeru započeo u varaždinskom Varteksu dok se ipak Dinamo smatra 'njegovim' klubom za koji je odigrao čak 802 utakmice u 14 sezona.

Slika 1 od 1.
Foto: Pixsell

Svoj posljednji službeni nastup imao je 2000. godine, kada je odigrao simboličnih 10 minuta za 10 godina u reprezentaciji u prijateljskoj utakmici protiv Francuske.

Filip Ude (gimnastičar)
Hrvatski gimnastičarski reprezentativac Filip Ude rođen je 1986. godine. Prvi je hrvatski gimnastičar koji je ušao u pojedinačno finale i osvojio pojedinačnu medalju na Olimpijskim igrama 2008. godine.

Slika 2 od 2.
Foto: Pixsell

Iako je njegov put gimnastičara počeo sasvim slučajno, sa šest godina, rezultati njegovog višegodišnjeg truda i rada pokazali su se na najbolji način na Olimpijskim igrama u Pekingu, gdje je osvojio srebrnu medalju.

FOTO: Igor Šoban, Davor Javorović, Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja