Košarka

Bogdanović utakmicom NBA karijere vodio Kingse do slavlja

Matej Kačan • četvrtak, 06.08.2020.
Bogdanović utakmicom NBA karijere vodio Kingse do slavlja

Prvu utakmicu NBA četvrtka su odigrali Sacramento Kingsi i New Orleans Pelicansi. Svoj lov za doigravanjem su pobjedom nastavili Kingsi koje je vodio fantastični Bogdan Bogdanović...

Utakmicu karijere, bar onog NBA dijela karijere je protiv New Orleans Pelicansa odigrao Bogdan Bogdanović. Srpski se šuter oporavio od slabih partija na najbolji mogući način, učinkom NBA karijere.

U vrlo efikasnoj utakmici protiv Pelicansa su Kingsi krenuli šuterski ubojito, a Bogdan je odmah poveo primjerom te je s pet trica u prvoj dionici već bio na 19 poena, dok je semafor nakon prvih 12 minuta već brojao 49:39. No usprkos svemu tome se Pelicansi nisu predavali jer su na svojoj strani imali raspoloženih napadača.

U prvom redu su to bili Brandon Ingram, Zion Williamson i Jrue Holiday koji do poluvremena smanjuju do sedam razlike, a sredinom treće dionice i na razliku jednog posjeda. No probudio De'Aaron Fox, ruku je uz Bogdanovića dao i Harrison Barnes i Kingsi brzo idu na dvoznamenkastu prednost.

Ona je u posljednjoj dionici dosegla i 19 poena prednosti pa Kingsi vrlo mirno završavaju utakmicu za konačnih 140:125 i dolaze na isti 29-39 omjer kao i njihovi protivnici pa sad oboje zaostaju tek dvije pobjede za osmim Memphisom, a pobjedu za devetim Portlandom.

Bogdanovićev učinak karijere je stao na 35 poena (13/20 iz igre, 6/9 trica), a 30 je dodao Fox uz 10 asistencija. 22 je zabio Barnes. Kod Pelicansa su po 24 zabili Ingram i Zion, a 17 je ubacio Holiday. Lonzo Ball je ubacio devet poena uz 11 asista, a pet trica je u 18 poena ugradio JJ Redick.

NBA, četvrtak:
Sacramento Kings - NO Pelicans 140:125

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!