Košarka

Simmonsova ozljeda ipak ozbiljnije prirode, bit će van terena na neodređeno

Matej Kačan • četvrtak, 06.08.2020.
Simmonsova ozljeda ipak ozbiljnije prirode, bit će van terena na neodređeno

Ozljeda koljena koju je Ben Simmons pretrpio u susretu Philadelphia 76ersa i Washington Wizardsa ipak je ozbiljnije prirode te će igrač Sixersa biti van terena na neodređeno, a očekuje se najmanje četiri tjedna...

Veliki udarac na ambicije Philadelphia 76ersa stigao je u susretu protiv Washington Wizardsa u srijedu. Jedan od ključnih ljudi momčadi Bretta Browna, Australac Ben Simmons je izišao iz igre zbog ozljede koljena.

Na prvu je rezonanca dala čist nalaz i Simmons je stavljen u status ozljede dan za dan, ali je u četvrtak ipak stigla nešto ozbiljnija dijagnoza. Proglašena je subluksacija patele, tj. iskakanje čašice koljena koje zahtjeva nešto duže razdoblje van terena.

Simmons je stavljen u status "van terena na neodređeno", ali ozljede ovakvog tipa inače nalažu od šest do osam tjedana oporavka, četiri minimalno. Do početka doigravanja je ostalo još 11 dana i Sixersi sigurno neće moći računati na svog beka u prvoj rundi.

Sixersi leže na šestom mjestu Istoka uz nadu za skok na četvrto ili peto mjesto. No ako ostane ovakvo stanje na tablici, Philadelphiju očekuje težak posao u prvoj rundi protiv Boston Celticsa, i to bez jednog od ključnih igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!