Nogomet

Basel i Wolverhampton minimalnim pobjedama potvrdili četvrtfinale

Matej Kačan • četvrtak, 06.08.2020.
Basel i Wolverhampton minimalnim pobjedama potvrdili četvrtfinale

Kompletirani su svi putnici u četvrtfinale Europske lige. U četvrtak navečer su posljednje dvije vize osigurali Basel i Wolverhampton Wanderersi koji su kod kuće ostvarili minimalne pobjede...

Susret Basela i Eintracht Frankfurta u Švicarskoj je bio tek formalnost. Prije korona pauze su Švicarci u Frankfurtu deklasirali bundesligaša s 3:0 i jedina nepoznanica oko Baselovog nastupa u četvrtfinalu jest bila ona o održavanju samog četvrtfinala.

Nogomet se ipak vratio i dobili smo šansu za pogledati uzvrat ovog dvoboja. Bila je to vrlo ritmična utakmica s mnoštvom šansi i udaraca, ali je dugo bila mirnih mreža. Eintracht nije oklijevao s napadima te je pružio dosta, ali je ipak konkretniji bio Basel.

Više su Švicarci promašivali, i to konkretnijih šansi, ali ih nije kaznilo jer je u 88. minuti Fabian Frei fantastičnom minijaturom izbacio dvojicu na rubu 16 metara, ušao do peterca i mirno poentirao za 1:0 i ukupnih 4:0.

Mnogo dramatičnije je bilo u Engleskoj gdje je Wolverhampton branio 1:1 uz gol u gostima protiv Olympiakosa što je i uspio, ali ne bez drame. U središtu svega su bile sudačke odluke u prvih pola sata.

Poveli su Wolvesi preko Raula Jimeneza i to iz penala koji je sviran nakon sumnjivog duela napadača Wolvesa Podencea i golmana gostiju Allaina. No izjednačio je Olympiakos u 29. preko Camare, ali je gol poništen zbog zaleđa asistenta za gol.

Zaleđe je bilo u nekoliko centimetara, i da je gol ostao bi Grci imali vrlo aktivan rezultat. Na ovaj način su Englezi izdržali i napravili povijesni uspjeh za klub koji tako dolazi do četvrtfinala europskih natjecanja.

Europska liga, osmina finala:
Basel - Eintracht Frankfurt 1:0
Wolverhampton - Olympiakos 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!