Košarka

Šarić jako dobar u novom slavlju Phoenixa

Matej Kačan • petak, 07.08.2020.
Šarić jako dobar u novom slavlju Phoenixa

Phoenix Sunsi nastavljaju s jako dobrim igrama po nastavku NBA lige u Orlandu. Novo slavlje Sunsa je stiglo protiv Indiana Pacersa, a vrlo veliku ulogu u seriji Sunsa koja je prelomila utakmicu je imao Dario Šarić...

Phoenix Sunsi nastavljaju s fantastičnom formom od nastavka NBA lige te su novom pobjedom na 4-0 u balonu u Orlandu. Nova žrtva Sunsa su bili Indiana Pacersi koji su i sami do ovog poraza imali tri pobjede.

Bio je ovo i dvoboj možda i dva najbolja i "vruća" igrača u balonu, Devina Bookeras jedne i T.J. Warrena s druge strane. Na kraju su uspješniji bili Booker i Sunsi s dvije velike serije, jednom u prvoj četvrtini i drugom krajem treće.

Već sredinom prve Booker i Ayton rade 17:0 i rade 15 razlike, ali će do kraja prve Pacersi smanjiti na pet razlike te će se do poluvremena razlika vrtjeti oko desetak poena prednosti za Sunse, sve do boljeg otvaranja drugog poluvremena za Pacerse.

Uvela je Indiana susret u egal, ali krajem treće i početkom četvrte klupa Sunsa inicira veliku 19:0 seriju koja odvodi Phoenix na najvećih +17, a preokret su inicirali Cameron Payne i Dario Šarić.

Hrvat je u prvom dijelu bio napadački samozatajan iako je obrambeno radio dobar posao na Justinu Holidayju, ali je krajem treće našao svoj ritam te je povezao devet poena, a onda je dodao još tri za velikih 93:75. Smanjili su Pacersi serijom Victora Oladipa, ali su starteri Sunsa brzo riješili stvar i sve završava sa 114:99 za Phoenix.

Ayton je kod Sunsa zabio 23 uz 10 skokova, a 20 uz 10 asistencija je dodao Booker. Payne je s klupe zabio tri trice za 15 poena, a Šarić je za 20 minuta na parketu zabio 16 poena (4/9 iz igre, 1/2 trica, 7/8 bacanja) uz osam skokova i jednu asistenciju.

Warren se nakon suludih brojki malo ohladio te je zabio tek 16 uz šut 7/20, a Pacerse je s 25 poena i šest skokova i asistencija vodio Malcolm Brogdon.

Phoenix je sad poravnat s Pelicansima i Kingsima na 29-39 i 2.5 pobjede zaostatka za Memphisom i do kraja ćemo gledati ogromnu gužvu za doigravanje na Zapadu. Indiana je peta na Istoku, ali prijete Sixersi.

NBA, četvrtak:
Phoenix Suns - Indiana Pacers 114:99

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!