Nogomet

Guardiola: 'Mi smo ovdje da probamo osvojiti Ligu prvaka, ovo je samo jedan korak'

Mihaela Bradovski • subota, 08.08.2020.
Guardiola: 'Mi smo ovdje da probamo osvojiti Ligu prvaka, ovo je samo jedan korak'

Pep Guardiola nakon velike pobjede protiv Real Madrida komplimentirao je svojim igračima, ali i ustvrdio kako je već razgovarao sa skautima o Lyonu te su ga upozorili na oprez.

Pep Guardiola mogao je biti jako zadovoljan. Manchester City bio je raspoložen, bolji protivnik i zasluženo je izborio prolaz u četvrtfinale Lige prvaka.

"Stvorili smo puno prilika, a dva pogotka postigli smo zahvaljujući njihovim pogreškama. Nije bilo lako igrati protiv ove momčadi", istaknuo je za početak Guardiola.

Svojim igračima mogao je samo čestitati. I u fazi presinga odradili su sjajan posao.

"Pokušavamo igrati presing, nekad funkcionira, a nekad ne. Sve u svemu mislim da smo odradili dobar posao. Nismo mogli očekivati da ćemo nakon 30 minuta voditi 4:0. U drugom poluvremenu nismo im puno toga dopustili, a imali smo dosta prilika. Igračima mogu samo čestitati na velikoj borbenosti, svakom od njih. U prvom poluvremenu naša krila stajala su više unutra i to je bila moja pogreška. To smo ispravili na poluvremenu i drugi dio bio je bolji. Važno je da smo ih pobijedili dva puta, Zinedine Zidane nikada nije izgubio nokaut utakmicu u Europi. Vidite s kakvom mirnoćom igraju, jako su dobri. Mi smo ovdje da probamo osvojiti Ligu prvaka. Ovo je samo jedan korak i ako pomislimo da smo napravili dovoljno, samo ćemo pokazati koliko smo mali. Ako želiš osvojiti Ligu prvaka, moraš pobijediti velike klubove. Upravo sam razgovarao s mojim skautima o Lyonu i kažu mi da moramo biti jako oprezni. Imamo osam dana za pripremu. Sada ćemo uživati pa se pripremiti za Lyon."

Posebna pohvala ide Gabrielu Jesusu koji je odigrao uistinu dvije sjajne utakmice.

"Jesus je igrač ove dvije utakmice za nas, ovdje je namjestio prvi i zabio drugi pogodak. Više nego zasluženo smo u četvrtfinalu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!