Nogomet

Lampard: 'Prilika za učiniti nešto posebno'

Matej Kačan • subota, 08.08.2020.
Lampard: 'Prilika za učiniti nešto posebno'

Trener Chelseaja Frank Lampard i dalje vjeruje kako njegova ekipa može u Njemačkoj okrenuti 3:0 prednost Bayerna iz Londona i povijesnim šokom proći u četvrtfinale Lige prvaka...

Iako je pred Chelseajem gotovo nemoguć posao nadoknađivanja zaostatka od 3:0 na minhenskoj Allianz Areni, trener Frank Lampard ne gubi nadu. On ovaj susret s Bayernom vidi kao priliku da momčad učini nešto povijesno i posebno.

"Vjerujem da možemo okrenuti. Moramo vjerovati, igrači moraju. Ogroman je to zadatak, moramo razumjeti u kakvoj smo situaciji. Bit će jako teško, ali moramo vjerovati da imamo priliku postići nešto posebno. Moramo igrati sa samopouzdanjem koje nas možda oslobodi protiv jako dobre momčadi. To očekujem od ekipe, moramo ovome pristupiti na pravi način", poručio je Lampard.

Chelsea ima mladu momčad koja možda još nije bila u ovakvoj situaciji i zato je zadaća trenera da im objasni što se od njih očekuje i kakav mentalitet moraju imati u ovako važnim utakmicama i teškim situacijama.

"Razgovor koji sam imao s igračima je shvaćanje igre u širem smislu na pravi način. Moramo poštovati ono što oni imaju kad imaju loptu, ne možemo se braniti na način na koji smo to činili na Stamford Bridgeu. Moramo si vjerovati i kružiti loptom sa samopouzdanje. Moramo dovesti igru gdje želimo i pokušati okrenuti ovo", kazao je Lampard koji je na terenu protiv Bayerna bio 2012. kad je Chelsea iznenadio sve i osvojio Ligu prvaka.

Lampard neće koristiti taj primjer kao motivaciju za igrače, ali je pouka ista: uvijek imaš priliku okrenuti susret u svoju korist.

"Neću iskoristiti 2012. za ovaj susret, ali ću im dati do znanja da imaju priliku vjerovati da mogu preokrenuti ovo. Bila je ovo duga sezona, ali pred nama je izazov da učinimo nešto posebno. Bit će jako, jako teško, ne moramo se pretvarati. Moram vidjeti dobru utakmicu i vjerujem da hoću", završio je Lampard.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!