Košarka

Trener CSKA pozitivan na koronavirus

Matej Kačan • subota, 08.08.2020.
Trener CSKA pozitivan na koronavirus

Grčki košarkaški stručnjak na klupi moskovskog CSKA Dimitris Itoudis objavio je na svojim društvenim mrežama da je dobio pozitivan nalaz nakon testiranja na koronavirus...

Proslavljeni grčki trener i dugogodišnji šef struke CSKA Moskve Dimitris Itoudis pozitivan je na koronavirus, objavio je to klub i sam trener. Itoudis je dobio pozitivan nalaz za vrijeme boravka u rodnoj Grčkoj, u Ateni.

Njegova supruga i kćer su negativne, a Itoudisu neće trebati hospitalizacija, već će virus preboljeti u kućnoj izolaciji. No zbog izolacije oporavka će propustiti prvi dio priprema svoje ekipe te će se klubu priključiti kasnije.

Sam Itoudis je na svojim društvenim mrežama objavio: "Testiran sam pozitivno na Covid-19 virus. Hvala vam svima na porukama podrške koje sam primio. U dobrom sam stanju i nadam se da ću nastaviti imati blagu verziju virusa. Uz pomoć svoje obitelji i liječnika ću proći kroz ovo i vratiti se jači. Želim da svi ljudi ostanu zdravi i ne zaborave se pridržavati zdravstvenih uputa."

Itoudis je trenerski zanat spekao kao dugogodišnji pomoćnik Željka Obradovića u Panathinaikosu, a mnogo toga ga veže i s hrvatskom košarkom. Završio je kineziologiju u Zgrebu te su mu prvi poslovi bili u omladinskom pogonu i kao pomoćniku u KK Zagreb, a govori tečno hrvatski.

Ta mu je vještina i omogućila dolazak u Obradovićev stožer kao prevoditelj jer govori i hrvatski i grčki. Na klupi CSKA je od 2014. te je s Rusima osvojio pet domaćih liga i dvije Eurolige.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!