Nogomet

Gosens: 'Atalanta je momčad, za razliku od PSG-a'

Matej Kačan • subota, 08.08.2020.
Gosens: 'Atalanta je momčad, za razliku od PSG-a'

Robin Gosens iz Atalante nije štedio ni birao riječi kad je opisivao PSG u najavi susreta četvrtfinala Lige prvaka u srijedu, a otkrio je i tajnu uspjeha Atalante...

U srijedu nas čeka vrlo atraktivan dvoboj četvrtfinala Lige prvaka u Lisabonu između Atalante i PSG-a, a svoju je najavu utakmice dao i igrač Atalante Robin Gosens. On je otkrio tajnu uspjeha Atalante, a nije štedio ni PSG.

"Imamo dvije prednosti u ovom meču. Prva je natjecateljska forma jer se natjecanje u Italiji nastavilo i završilo, a to nije bio slučaj u Francuskoj. Oni nisu igrali utakmice pet mjeseci osim dva finala Kupa."

No mnogo izravnija i bez dlake na jeziku je druga Gosensova opservacija, a tiče se momčadske igre i duha.

"Druga prednost je to da se krećemo kao momčad. PSG ima mnogo vrhunskih igrača koji u trenutku mogu odlučiti utakmicu, ali nisu momčad. Naporan rad koji obavljamo preko tjedna je nevjerojatan. Iskreno, igrao sam regularno u Nizozemskoj, ali se ovdje u Atalanti znojim tri puta više. Ako nemamo utakmicu preko tjedna, radimo vježbe snage", otkrio je Nizozemac.

Atalantinih 3-5-2 s mnogo trke i tranzicije je iznimno zahtjevno pa igračima treba mnogo snage i trkačkog kapaciteta, ali se ne zanemaruje ni taktika ni igra s loptom.

"Ako nemate mnogo zraka u plućima, ne možete igrati ovaj stil nogometa koji je težak i riskantan. No ne prođe dan, a da ne radimo s loptom. Gasperini nam uvijek govori da nećemo moći zabiti gol ako ne znamo igrati s loptom", otkrio je Gosens.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!