Tenis

Petra Martić bez finala u Palermu, Kontaveit slavila u dva seta

Mihaela Bradovski • subota, 08.08.2020.
Petra Martić bez finala u Palermu, Kontaveit slavila u dva seta

Petra Martić ipak nije uspjela ući u finale turnira u palermu. Izgubila je u polufinalu od Estonke Anett Kontaveit koja je bila bolja sa 6:2, 6:4...

Nakon tri dobra meča Petre Martić poslije dugačke pauze, očekivao se neizvjesniji dvoboj protiv vrlo dobre Estonke, ali Martić nije bila tako raspoložena i Kontaveit je slavila za 80 minuta.

Prvi set u potpunosti je pripao Estonki iako je imala Petra priliku za povratak u set, ali nije je iskoristila. U četvrtom gemu izgubila je servis kada je Kontaveit stigla do 15:40, kod 4:2 Martić je imala break loptu, ali nije je iskoristila.

Nakon toga servirala je za ostanak u setu, imala je i 40:15, no nije dovršila gem već je Kontaveit napravila preokret i uzela set sa 6:2.

U drugi set Martić je ušla breakom i vodstvom 1:0 da bi nakon toga izgubila četiri gema zaredom. U završnici seta Petra je vratila izgubljeni servis i smanjila na 5:4, uzela je pauzu i otišla u svlačionicu po liječničku pomoć, ali nakon povratka nije osvojila niti poen i Kontaveit je otišla u finale.

Kontaveit će u finalu igrati protiv bolje iz meča između Camile Giorgi i Fione Ferro.

WTA Palermo, polufinale:
Anett Kontzaveit (Estonija, 4) - Petra Martić (Hrvatska, 1) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!