Automoto

Bottas: 'Momčad je zaspala kad je Max uzeo prednost'

Matej Kačan • nedjelja, 09.08.2020.
Bottas: 'Momčad je zaspala kad je Max uzeo prednost'

Finski vozač u momčadi Mercedesa Valtteri Bottas nije bio zadovoljan reakcijom svoje momčadi i strategijom na stazi kojom je Finac s pole positiona pao na treće mjesto na kraju utrke...

Pobjedom na Silverstoneu je Nizozemac Max Verstappen prekinuo niz pobjeda Mercedesa, ali i niz Valtterija Bottasa koji je zadnja dva puta slavio kad je krenuo s prve pozicije na gridu. Finac nakon utrke nikako nije bio zadovoljan.

Po njemu je sporna strategija ekipe s kojom su on i Lewis Hamilton krenuli na srednje tvrdim gumama koje su se brzo potrošile pa su Mercedesi morali u boks dok je Verstappen preuzimao prednost i imao mnogo bolju taktiku.

"Vrlo frustrirajuće, sigurno da nije idealno startati prvi i stići treći. Kao momčad smo u jednom trenutku zaspali. Kad je Max otišao naprijed je moja strategija bila jako, jako daleko od idealne pa svi zajedno imamo mnogo za naučiti danas", kazao je Bottas.

Finac je u jednom trenutku izašao iz boksa ispred Verstappena, ali je Red Bull gotovo odmah na prvom zavoju nakon izlaska iz boksa vratio prednost te je pretekao Bottasa. Upravo je taj trenutak vozač Mercedesa označio kao ključan.

"Počeo sam osjećati da mi utrka klizi kad sam izgubio poziciju od Maxa. Pitao sam ekipu mogu li ići brže jer sam tad štedio gume, ali su mi poslali poruku da je i dalje prioritet čuvanje stanja guma. Tad je Max izašao iz boksa i dohvatio me u zavoju 6 i 7 i znao sam da će biti nezgodno", kazao je Bottas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!