Nogomet

Balić i Divković strijelci u visokoj pobjedi Dunajske Strede

Matej Kačan • nedjelja, 09.08.2020.
Balić i Divković strijelci u visokoj pobjedi Dunajske Strede
Foto: Pixsell

Nogometaši Dunajske Strede vrlo su uspješno krenuli u novu sezonu slovačke Fortuna lige. U prvom su kolu sa 6:0 deklasirali Sered, a svoj su obol dali i Hrvati koji su zabili tri gola...

Tamo gdje su stali u posljednjim kolima prošle sezone slovačke Fortuna lige s dvije pobjede, tamo su i nastavili nogometaši Dunajske Strede. Streda je u novu sezonu krenula s visokom 6:0 pobjedom nad Seredom i odmah je zasjela na vrh ljestvice.

Dobro su u novu sezonu ušli i Hrvati koji su zabili dva gola. Andrija Balić je u pauzi postao i punopravni član Slovaka nakon što je bio na posudbi iz Udinesea, a transfer je proslavio golom za 2:0 u 12. minuti i za konačnih 6:0.

On je primio odbijanac na 12 metara te je efektno lijevom nogom pogodio suprotni kut za lijep gol nakon što je Stredu u vodstvo doveo Ramirez. Na 3:0 je povisio još jedan Hrvat, napadač Marko Divković koji je primio dugu loptu iz obrane te je iz prve matirao golmana.

Nakon tog gola u 13. minuti su mreže mirovale do 60. kad kreće nova golijada, zabili su Davis i Kalmar, a 6:0 u prvoj minuti nadoknade postavlja Balić svojim drugim golom. Nakon tranzicije je hrvatski veznjak primio loptu na 11 metara te je niskim udarcem po podu zatresao mrežu.

Slovačka Fortuna liga, 1. kolo:
Dunajska Streda - Sered 6:0

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!