Košarka

Raptorsi osigurali drugo mjesto i produžili nadu Blazersima, Spursima i Sunsima

Matej Kačan • nedjelja, 09.08.2020.
Raptorsi osigurali drugo mjesto i produžili nadu Blazersima, Spursima i Sunsima

Košarkaši Toronto Raptorsa su uspjeli svladati Memphis Grizzliese u susretu u kojem su imali riješenu utakmicu da bi skoro sve uprskali u završnici. Ipak su se izvukli i osigurali su poziciju broj dva na Istoku...

Nakon utakmice Toronto Raptorsa i Memphis Grizzliesa se raduje Kanada jer njezini puleni imaju osiguranu drugu poziciju na Istoku u doigravanju, ali se sigurno raduju i u Portlandu, Phoenixu i San Antoniju. Razlog je taj što su Grizzliesi izgubili i propustili još jednu šansu da osiguraju osmu poziciju na Zapadu.

Raptorsi su uspjeli slaviti sa 108:99 u utakmici u koju su krenuli slabo, da bi okrenuli sve i imali praktički riješenu situaciju i skoro sve uprskali na kraju. Memphis se u početku odlučio za obranu koju su pokazali Celticsi u uništavanju Raptorsa.

Punio se reket i dopuštala se trica aktualnim prvacima koji u početku nisu mogli pogoditi ništa pa kroz prvu četvrtinu i pol Memphis ima lagano vodstvo od po pet ili šest poena prednosti. No kad je krenula upadati trica Raptorsa, gledamo drugu priču.

Već do poluvremena Raptorsi vode sa šest poena razlike, a na koncu treće je prednost velikih plus 17 te početkom četvrte ide do maksimalnih 19. No onda kreće pad Raptorsa koji su se očito previše opustili, a na pozitivan način se opustio i Ja Morant.

Mladi bek Memphisa se razigrao te je počeo zabijati i posluživati suigrače i brzo se uz pomoć Brandona Clarkea Graysona Allena i Dillona Brooksa razlika topi do tri poena prednosti za Raptorse. No tad se s dvije trice pojavio Pascal Siakam koji vraća Toronto na sigurnu prednost.

Nju Raptorsi održavaju do kraja uz pomoć slobodnih bacanja i dobre obrane do konačnih 108:99 i osiguravanja startne dvojke u doigravanju koja im donosi ili Orlando Magic ili Brooklyn Netse. Grizzliesi se još nekako zubima i noktima drže za osmo mjesto Zapada, ali je gužva velika i forma Memphisa ne obećava.

Siakam je ubacio 26 kod Raptorsa, a 15 uz osam asista je dodao Kyle Lowry. 16 je zabio Norman Powell. Kod Memphisa je 25 ubacio Brooks, ali uz čak 26 potrošenih lopti, dok je 20 dodao Allen. Morant je potrošio 19 lopti za 17 poena, ali i 10 asistencija.

NBA, nedjelja:
Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 108:99

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!