Košarka

Sjajni Lillard vodio Blazerse do važne pobjede, Hezonja pomogao, Sixersi ostali bez Embiida

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.08.2020.
Sjajni Lillard vodio Blazerse do važne pobjede, Hezonja pomogao, Sixersi ostali bez Embiida

Svaka utakmica za Blazerse do kraja sezone je finalna. Tako su i protiv Sixersa bili pod velikim pritiskom, ali izdržali su, upisali pobjedu 124:121 i približili se na pola pobjede osmoplasiranom Memphisu...

New Orelans Pelicansi i Sacramento Kingsi ispali su iz utrke za play-in, a četiri momčadi ostale su u borbi za dva mjesta. Portland se oporavio od poraza od LA Clippersa svladavši Philadelphiju sa 124:121.

Odličan dvoboj otišao je na stranu Blazersa koji su gubili u završnici, ali predvođeni raspoloženim Damianom Lillardom ipak su uzeli pobjedu.

Sixersi su u susret ušli bez Bena Simmonsa koji ima problema s koljenom, a vrlo rano su ostali i bez Joela Embiida kojem je stradao gležanj i rano je napustio igru.

I bez njih dvojice Sixersi su držali Portland u neizvjesnosti, Blazersi su dosta srljali, svjesni važnosti utakmice osjećala se nervoza, no u završnici su ipak uspjeli okrenuti utakmicu na svoju stranu.

Četiri minute prije kraja Sixersi su tricom Josha Richardsona poveli 114:108, ali onda odmah istom mjerom na drugoj strani pogađa Carmelo Anthony i pokreće ključnu seriju Portlanda. Lillard je dodao još dvije trice i Portland je napravio seriju 12:0 s kojom je odveo utakmicu na svoj mlin.

Uspjeli su se Sixersi približiti na poen zaostatka tricom Horforda 13 sekundi prije kraja, nakon toga Nurkić pogađa dva bacanja, a Richardson promašuje tricu i priči je kraj.

"Protiv Clippersa smo ispustili jednu pobjedu koju smo imali, a ja sam dobar dio razloga što se to dogodilo. Ovdje sam htio biti siguran da se to neće ponoviti", govorio je Lillard nakon susreta.

Ovaj susret završio je s 51 poenom i sedam asistencija dok ga je pratio Carmelo Anthony s 20 poena i sedam skokova. Mario Hezonja igrao je s klupe 25 minuta i upisao 12 poena (3/5 za dva, 2/5 za tri) uz sedam skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Kod poraženih Richardson je ubacio 34 poena (6/10 trica) uz šest asistencija i pet skokova, a Alec Burks dodao je 20 poena i pet skokova.

NBA:
Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 124:121

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!