Košarka

Spursi pregazili Rocketse bez Hardena u lovu na doigravanje, Šamaniću mrvice

Matej Kačan • utorak, 11.08.2020.
Spursi pregazili Rocketse bez Hardena u lovu na doigravanje, Šamaniću mrvice

Uvjerljivim 123:105 slavljem u dvoboju momčadi iz Teksasa, San Antonio Spursi su nastavili svoj lov na osmo mjesto ili mjesto u play-in razigravanju za doigravanje...

San Antonio Spursi se svim silama trude i muče da se ne prekine niz odlaska u doigravanja koji je dug više od dva desetljeća. Novo slavlje na tom putu su Spursi upisali u teksaškom dvoboju protiv susjeda Houston Rocketsa.

Rocketsi su im dali ruku jer su odmarali nekoliko glavnih igrača u čekanju na doigravanje pa tako nije nastupio ni James Harden. Imali su zato Spursi lakši posao pa su do konca prve dionice napravili šest poena prednosti, a do poluvremena je to već na plus 17.

Do kraja je susret protekao dosta mirno i nisu Rocketsi napravili neku ozbiljniju seriju kojom bi ugrozili uvjerljivo slavlje Spursa koji su imali mnogo raspoloženih igrača, a u uvjerljivom slavlju je nekoliko minuta dobio i Luka Šamanić.

On je za četiri i pol minute igre uhvatio dva skoka te je promašio jedan šut. Spurse je vodio dvojac Johnson-DeRozan s 24, odnosno 23 poena, a raspoložen je bio i Jacob Pöltl s 14 poena i 12 skokova.

Russell Westbrook je preuzeo uzde poraženih s 20 poena, pet skokova i šest asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti, dok je Jeff Green dodao 17 poena. Rocketsi će po svemu sudeći završiti četvrti te ih očekuje susret s Thunderom ili Jazzom, dok Spursi čekaju ishode susreta u kojima igraju Sunsi, Grizzliesi i Blazersi.

NBA, utorak:

SA Spurs - Houston Rockets 123:105

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!