Košarka

Celticsi svladali Memphis i pomogli momčadima u lovu

Matej Kačan • srijeda, 12.08.2020.
Celticsi svladali Memphis i pomogli momčadima u lovu

Od tri preostala susreta NBA utorka, najvažniji je bio onaj Boston Celticsa i Memphis Grizzliesa u kojem je Boston slavio i pomogao momčadima na Zapadu koje hvataju doigravanje...

Memphis Grizzliesi su upisali i novi poraz te su im dionice za obranu osmog mjesta na Zapadu sve manje. Bolji su bili Boston Celticsi, a na sve su se nadovezala slavlja Blazersa i Sunsa i Memphis je pao na deveto mjesto uz opasnost da ne ide ni na play-in razigravanje.

Uz solidan početak susreta u egalu je ostatak utakmice u potpunosti pripao Celticsima koji već početkom druge rade seriju za odlazak do 20-ak poena prednosti i Grizzliesi su u tom trenutku gotovi. Do kraja više neće Boston ispustiti prednost, tek će se ona malo smanjiti do konačnih 122:107.

Boston je s 29 poena vodio Jayson Tatum, dok su po 19 ubacili Kemba Walker i Gordon Hayward, dok je kod Memphisa prvo ime s 26 poena i 13 asistencija, ali i bez prave pomoći bio Ja Morant.

Memphis je u velikim problemima jer u zadnjem susretu mora svladati Buckse uz poraz Sunsa od Mavsa ako želi do devetog mjesta, dok će Blazersi eventualnim slavljem nad Netsima osigurati osmo mjesto.

Posljednja dva susreta nisu odlučivala ni o čemu. Na Zapadu su se susrele ekipe koje su ispale iz utrke za doigravanjem, a jako dobrim drugim poluvremenom su slavili Sacramento Kingsi koji su svladali New Orleans Pelicanse sa 112:106 uz 25 poena Harrisona Barnesa. Pelicansi su odmarali dosta igrača pa je 21 poenom najbolji bio Jahlil Okafor.

U kombiniranoj minutaži su slavili i Bucksi koji se nisu trebali mučiti protiv prazne ljušture Washington Wizardsa. Prva momčad lige je već do poluvremena imala dvoznamenkastu prednost i Wizardsi više neće ni zaprijetiti do konačnih 126:113.

Brook Lopez s 24 i Sterling Brown s 23 su vodili Buckse, dok je Rui Hachimura predvodio Wizardse s 20 poena, dok je 19 dodao Ish Smith.

NBA, utorak:
Boston Celtics - Memphis Grizzlies 122:107
Sacramento Kings - NO Pelicans 112:106
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 126:113

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!