Košarka

Phoenix opet slavio uz sjajnog Šarića, nova suluda partija Lillarda za osmo mjesto

Matej Kačan • srijeda, 12.08.2020.
Phoenix opet slavio uz sjajnog Šarića, nova suluda partija Lillarda za osmo mjesto

Svoj lov na doigravanje su nastavili Phoenix Sunsi i Portland Trail Blazersi koje sjajnim partijama vuku Devin Booker i Damian Lillard, a u sinoćnjim pobjedama su svoj obol dali i Hrvati...

Do nove, sedme pobjede u nizu u NBA balonu stigli su košarkaši Phoenix Sunsa. Nova žrtva vrućih Sunsa bili su Philadelphia 76ersi koji su ipak pružili jači otpor nego neke momčadi ranije, ali su ipak kapitulirali protiv momčadi u naletu.

Dobro su Sixersi krenuli u susret pa vode u prvom poluvremenu, najviše kroz prvu dionicu, ali sve okreće Devin Booker serijom bacanja od 6:0, a onda uz pomoć Mikala Bridgesa podiže rezultat na 63:58 na poluvremenu.

Sunsi se više nisu osvrtali pa do konca treće zadržavaju prednost, a onda prvi put skače na dvoznamenkastu vrijednost pet minuta prije kraja serijom 8:0 koja definitivno prelama susret i dovodi Sunse so konačnih 130:117.

Opet je sjajan kod Phoenixa bio Booker s 35 poena, devet skokova i sedam dodavanja, dok je Bridges dodao 24. Dario Šarić je bio fantastičan s klupe za 24 minute uz 8 poena, devet skokova i četiri asistencije uz šut 7/9 i 2/2 za tricu. Kod Sixersa bez glavnih vedeta je najefikasniji bio Alec Burks s 23 poena.

Novi dan, nova drama u režiji Blazersa i nova svemirska parija Damiana Lillarda. Dallasu su se za ovaj susret vratili Luka Dončić i Kristaps Porzingis, ali bez uspjeha. Nije Dallasu pomoglo ni vodstvo od osam razlike u prvoj četvrtini ni period vodstva kroz posljednju četvrtinu, Lillard je opet sve uzeo.

Blazersi su prvu dionicu završili 15:0 serijom kojom preuzimaju vodstvo i drže ga do konca treće kad ide dobra serija Dallasa preko igrača s klupe i Mavsi nakon 10:0 opet minimalno vode. Nisu dugo zadržali vodstvo, ali se u posljednju dionicu ulazi u egalu.

Tu Mavsi zaključavaju svoj obruč i u četiri minute dopuštaju Portlandu tek dva poena za vodstvo 106:100, ali se onda budi Lillard. U fantastične tri minute je povezao 12 poena, od čega čak devet izborenim bacanjima i drži svoju momčad u priključku za Dallasom kojeg na isti način predvodi Tim Hardaway Jr.

Do izjednačenja Portland dolazi preko pet vezanih poena Anthonyja i Nurkića, a u samoj završnici Portland dolazi do vodstva i pobjede tricom na tricu. Naizmjenično su pogađali Lillard, Kleber, Anthony, Porzingis i Lillard, ali onda zabija i Whiteside nakon što Dallas ne koristi napad i Blazersi preuzimaju vodstvo koje i zadržavaju promašenim bacanjem Dončića.

Završilo je 134:131 za Blazerse kod kojih je Lillard bio fantastičan sa 61 poenom, od čega devet trica i osam dodavanja. 26 je dodao Carmelo Anthony, a Mario Hezonja je igrao 22 minute te je pružio raznovrsnih tri poena, pet skokova i četiri asistencije uz šut 1/5.

Mavsi su imali više raspoloženih igrača pa je 36 ubacio Porzingis, Dončić 25 uz osam skokova i 10 asistencija te Hardaway s 24, ali nije bilo dovoljno za ovakvog Lillarda koji je pobjedom doveo Blazerse na omjer 34-39, dok Grizzliesi imaju 33-39.

NBA, utorak:
Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 130:117
Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 134:131

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!