Nogomet

Tuchel: 'Spremili smo se najbolje što možemo'

Matej Kačan • srijeda, 12.08.2020.
Tuchel: 'Spremili smo se najbolje što možemo'

Trener PSG-a Thomas Tuchel na konferenciji za medije je najavio susret svoje momčadi s Atalantom u četvrtfinalu Lige prvaka, a on u utakmici očekuje tešku bitku...

Veliki izazov, ali i velika šansa je ispred PSG-a u susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Atalante. Thomas Tuchel može pobjedom proći među četiri najbolje momčadi u Europi, a onda je sve moguće. No susret s Atalantom neće biti nimalo lagan.

"Teško je igrati protiv Atalante, velik je to izazov, ali uvijek ima više mogućnosti. Atalanta igra specifičnim stilom, gotovo je to jedan na jedan po cijelom terenu, napadaju sa sedam igrača na protivničkoj polovici. Teško je igrati protiv njih, zabijaju mnogo i sjajna su momčad. Ima šansi za pronalazak prostora, ali moramo igrati dobro."

"Bit će to taktička, ali i mentalna utakmica. Na posljednjim treninzima smo imali dobar miks koncentracije i momčadskog duha. Patimo skupa, ali i igramo i borimo se skupa."

Momčadski karton Parižana otkriva dobre vijesti - nastupiti bi trebao Kylian Mbappé.

"Ako bude dobro trenirao i ne dogodi se ništa izvanredno, onda će biti u momčadi. S Verrattijem moramo biti strpljivi, posljednji tjedan nije mogao trčati, ali je jučer opet počeo trčati. Ozljeda je bila nesreća na treningu, sad smo u fazi gdje Marco može pojačati rad", kazao je Tuchel.

No usprkos svemu je PSG spreman za susret koji je biti ili ne biti za europske ambicije Parižana. Godinama se ova momčad slagala s očima na europskom trofeju i sad je dobra šansa.

"Svi imamo osjećaj da smo se pripremili na najbolji način. Bilo je vrlo važno pobijediti u oba finala, nije bilo lako ponovno početi nakon četiri mjeseca pauze i četiri tjedna priprema za igranje dva finala kao veliki favoriti. To je bio veliki mentalni izazov za igrače, ali je pobjeđivanje najbolja priprema za turnir", završio je trener PSG-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!